PlayStation Store eind deze week weer online

De PlayStation Store en muziekdienst Qriocity komen aan het eind van deze week weer online. Dat heeft Sony bekendgemaakt middels een statement op de PlayStation Blog. De PSS wordt dan beschikbaar in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Australië en Azië, afgezien van Japan, Hongkong en Zuid-Korea. Wanneer de winkel weer online is kunnen gebruikers deze doorzoeken, producten kopen en codes inwisselen. Daarnaast werkt Music Unlimited powered by Qriocity weer voor PlayStation 3, PlayStation Portable en andere PC's en zal Media Go weer volledig werken.

Abonnementservice Call of Duty onthuld

Activision heeft Call of Duty Elite onthuld: een nieuw platform voor de multiplayermodus van Call of Duty-games, waarop spelers een abonnement kunnen nemen. Dit blijkt uit een artikel van de Wall Street Journal en een gelekte video van het platform. Elite is beschikbaar voor Call of Duty: Black Ops, Call of Duty: Modern Warfare 3 en toekomstige Call of Duty-games en bestaat uit een gratis en een betaald gedeelte. Het platform biedt onder andere uitgebreide statistieken, nieuwe sociale functionaliteiten en opties voor spelers om zichzelf te verbeteren. Het platform zal benaderd kunnen worden vanaf PC, tablets en verschillende smartphones. Spelers die kiezen voor een maandabonnement ontvangen als onderdeel hiervan in ieder geval de mappacks voor hun Call of Duty-games zonder extra betaling. 

Uncharted 3-bèta begint op 28 juni

De multiplayerbèta van Uncharted 3: Drake's Deception gaat van start op 28 juni voor PlayStation Plus-gebruikers, en op 4 juli voor overige PlayStation 3-gamers. Dat heeft de ontwikkelaar Naughty Dog bevestigd. Naar verwachting zullen de meeste gamers vanaf 28 juni met de bèta aan de slag kunnen, omdat Sony iedereen die voor 20 april 2011 een PlayStation Network-account had, een PlayStation Plus-abonnement van dertig dagen cadeau doet. Dat abonnement gaat in wanneer de PlayStation Store weer online komt, eind deze week. De bèta bevat negen verschillende modi waarvan zes zijn bekendgemaakt: Team Deathmatch, 3-Team Deathmatch, Team Objective, Free For All, Plunder en High Stakes. De andere drie modi zijn coöperatief en houdt Naughty Dog nog geheim.

Crimson Alliance bevestigd voor de Xbox 360

De actievolle role-playing game Crimson Alliance komt naar Xbox 360. Dat heeft ontwikkelaar Certain Affinity bekendgemaakt op zijn website. Voor Crimson Alliance zegt de ontwikkelaar alle ervaring die het heeft opgedaan met shooters als Halo en Call of Duty te combineren met zijn liefde voor het fantasygenre in een actievolle game. Het verhaalgedreven Xbox 360-spel legt veel nadruk op de coöperatieve multiplayermodus voor vier personen. Deze is zowel online als offline te spelen. Certain Affinity is in 2006 ontstaan uit een aantal voormalig medewerkers van Bungie.

Sony onthult Syphon Filter 4 per ongeluk

Sony heeft Syphon Filter 4 onthuld op zijn Amerikaanse community-website, maar haalde het bericht binnen een uur weer offline. Dit melden verschillende websites. De game zou volgens de informatie eind 2012 verschijnen en wordt gebouwd op een nieuwe engine van SCE London Studio. Of die studio ook de ontwikkeling van de spionnen-shooter voor zijn rekening neemt, is onduidelijk. Dat zou een opvallende keuze zijn, aangezien SCE London vooral bekendstaat als de ontwikkelaar van de EyePet- en SingStar-series en PlayStation Home. De vorige delen in de Syphon Filter-reeks werden gemaakt door Sony Bend.