PlayStation 3 krijgt nieuwe slogan

De slogan voor de PlayStation 3 is vanaf heden "Long Live Play". Dit heeft Sony vandaag bekendgemaakt. Hiermee vervalt de oude slogan, "It Only Does Everything". Volgens Scott Steinberg, vicepresident product marketing bij Sony, is de nieuwe slogan een manier om gamers van alle soorten en maten te eren en te erkennen dat zij de PlayStation 3 hebben gemaakt tot wat het nu is.

Geen burgers te beschieten in Battlefield 3

Battlefield 3 laat spelers niet op burgers schieten. Dit heeft Dice's executive producer Patrick Bach vandaag bekendgemaakt. Volgens Bach ligt dit aan het feit dat spelers de neiging hebben om slechte dingen te doen in spellen. " Als je spelers de keuze geeft iets goeds of iets slechts te doen, gaan ze eerder voor het slechte, de duistere kant, omdat mensen denken dat het cool is om stout te zijn en er toch niet voor te worden gepakt", aldus Bach." Op de vraag hoe een speler zou reageren wanneer hij uitgerust met een pistool geconfronteerd zou worden met een kind antwoord hij dat "de speler waarschijnlijk het kind zou neerschieten". Volgens Bach zou Dice vervolgens de schuld krijgen omdat het spelers deze keuze geeft.

EA herziet gebruiksvoorwaarden Origin

Electronic Arts heeft de gebruikersvoorwaarden van zijn digitale distributieplatform Origin aangepast. Dit naar aanleiding van de kritiek die de oorspronkleijke bewoording veroorzaakte. Hoewel de strekking van de voorwaarden gelijk blijft - EA behoudt nog steeds het recht data te verzamelen over de software en hardware van Origin-gebruikers - spreekt de uitgever zijn consumenten nu direct aan over wat het met die informatie doet. Het deel van de voorwaarden dat vorige week tot ophef leidde, is echter nagenoeg onveranderd gebleven. "Bovenop de informatie die je ons direct geeft, verzamelt EA anonieme of niet-identificeerbare informatie. [...] Deze non-identificeerbare informatie betreft je ip, besturingssysteem, gebruik van applicaties [...], software, gebruik van software en hardware." Voorheen stond er niet direct bij dat het om non-identificeerbare informatie ging, dat werd pas in een latere passage vermeld.

Binnenkort meer info over nieuwe Duke Nukem-game

Volgens Gearbox-baas Randy Pitchford doet de ontwikkelaar binnenkort zijn plannen voor een volgende Duke Nukem-game uit de doeken. "Jullie weten ook wel dat Gearbox de Duke Nukem-rechten niet alleen gekocht heeft om ervoor te zorgen dat iedereen Duke Nukem Forever kan spelen. We willen ook onze eigen Duke-game maken. Daar praten we binnenkort over, maar niet vandaag", aldus Pitchford.

Persona 4 Vita aangekondigd, Persona 5 in de maak

Volgend jaar verschijnt in Japan een PlayStation Vita-versie van de PlayStation 2-game Persona 4. Dit meldt het Japanse tijdschrift Famitsu. Tevens is ook te lezen dat de ontwikkeling van Persona 5 in de volgende fase is ingegaan. Persona 4: The Golden, zoals de PS Vita-versie wordt genoemd, bevat extra animaties, een nieuw personage en aanvullend stemwerk. Ook komt er een netwerkfunctie die spelers anderen om hulp laat vragen wanneer zij op het punt staan dood te gaan in een van de dungeons in het spel. Over het volgende deel in de serie, Persona 5, meldt Famitsu tot slot dat het Persona-team weer op de game is gezet. Een groot deel hiervan werkte de afgelopen tijd aan de puzzel-RPG Catherine. Verder is nog nauwelijks iets bekend over Persona 5, enkel dat character designer Shigenori Soejima en componist Shouji Meguro er weer aan werken.