Bungie hint naar onthulling nieuw project in juli

Bungie hint ernaar dat het nieuwe project van de ontwikkelaar rond 7 juli zal worden onthuld. Dat doet Bungie's Eric Osborne op de ontwikkelingsblog van de studio. Osborne legt op de blog uit waarom de studio de laatste tijd weinig communiceert op zijn website: "Een belangrijk deel van mijn tijd wijd ik nu aan andere aankomende projecten die niet op de frontpage onthuld zullen worden tot Bungie Day [7 juli] er aankomt", vertet de ontwikkelaar. "Helaas betekent dat ook dat ik teveel ballen in de lucht moet houden zonder dat ik er een mag laten vallen. Meer expliciete details over die ballen komen in de komende weken."

Call of Duty: Modern Warfare 3 krijgt Survival-modus

Call of Duty: Modern Warfare 3 krijgt een Survival-modus waarin een oneindig stroom aan vijanden bevochten moet worden. Dit meldt website USA Today op basis van een speelsessie. De Survival-modus maakt gebruik van de normale multiplayer-maps, waarin spelers zolang mogelijk moeten zien te overleven. USA Today meldt, op basis van een speelsessie, dat Survival verschillende tegenstanders kent zoals de sterke Juggernaut, honden die enkele seconden nadat ze zijn geraakt exploderen en aanvalshelikopters. "Je moet constant je tactiek aanpassen wanneer ook de tegenstander verandert", vertelt Robert Bowling, creative strategist bij Infinity Ward. Naast de toevoeging van de nieuwe modus maakt ook Spec Ops zijn terugkeer, waarin spelers alleen of met vrienden speciale missies moeten vervullen. In Modern Warfare 3 kent de Spec Ops-modus zijn eigen leaderboards en online matchmaking.

Sonic Generations Wii geschrapt om Hd-graphics

Hoewel Sonic Generations aanvankelijk ook op Wii zou uitkomen, is dat plan geschrapt omdat Sega de spelcomputerversie van de game alleen wil uitbrengen met HD-graphics. Dit vertelt Takashi Iizuka, gamedesigner bij Sega, in een gesprek met tijdschrift Nintendo Power. "Ons hoofddoel voor de consoleversies van Generations was om de klassieke zones en omgevingen weer te geven in high-definition", vertelt Iizuka. "De Wii paste niet in dit concept, vandaar dat we het idee hebben geschrapt en besloten om, voor onze Nintendo-fans, een versie te maken voor de Nintendo 3DS." De Nintendo 3DS-versie wordt apart van de andere versies ontwikkeld en is side-scrolling platformgame.

Black Ops-patch PC-versie bereidt mod-ondersteuning voor

De nieuwste patch voor de PC-versie van Call of Duty: Black Ops is vanaf nu te downloaden middels Steam en bereidt het spel voor op de toevoeging van door spelers gemaakte mods. Dit meldt ontwikkelaar Treyarch op de Steam-forums. Volgens Treyarch moet de patch die de mod-ondersteuning daadwerkelijk toevoegt nog in mei uitkomen. Ook is er met deze patch een aantal aanpassingen gedaan aan de multiplayermodus. Zo vervangt de Grim Reaper de RPG in Gun Game Wager Match; doen luchtaanvallen en napalmbommen minder schade wanneer een speler in een gebouw is, is een fout verholpen die spelers dwong om emblemen of clan tags te kopen voor bepaalde wapens en moet het probleem opgelost zijn waardoor spelers uitnodigingen voor Zombie-speelsessies niet ontvangen.