Activision organiseert evenement voor Call of Duty-fans

In navolging van de Blizzcon voor Blizzard-fans komt Activision met XP 2011, een evenement voor fans van Call of Duty. Eric Hirshberg, CEO van Activision Publishing, vertelt Joystiq over het evenement dat Call of Duty XP heet. De eerste editie van Call of Duty XP vindt plaats op 2 en 3 september op een nog onbekende locatie in Los Angeles.  In het gebouw staat onder andere een replica van The Pit, een multiplayermap uit Call of Duty: Modern Warfare 2. Hier kunnen deelnemers paintballen. Ook kunnen ze hamburgers eten bij een kopie van Burger Town uit diezelfde game. Op Call of Duty XP kunnen fans van de first-person shooter-serie voor het eerst aan de slag met de multiplayermodus van Call of Duty: Modern Warfare 3 en voor het eerst de volledige versie van het onlineplatform Elite uitproberen. Ook worden er een Call of Duty-toernooi, persconferenties, keynote speeches, panels en andere activiteiten georganiseerd.

THQ geeft 360-versie The Witcher 2 uit

THQ geeft de Xbox 360-versie van The Witcher 2: Assassins of Kings uit in West-Europa, Australië, Nieuw-Zeeland en het Midden-Oosten. Dat maakt de uitgever bekendgemaakt middels een persbericht. The Witcher 2 verscheen eind mei in Europa op de PC. De PC-versie werd uitgegeven door Namco Bandai Partners. THQ neemt het stokje over voor de Xbox 360-versie, die aangepast en uitgebreid wordt ten opzichte van de PC-versie. Het uitgeven van The Witcher 2 voor Xbox 360 valt onder het THQ Partners-programma, waarbij de uitgever de marketing en distributie van de game verzorgt.

Microsoft: 'Kinect is nu beter dan bij lancering'

Microsoft heeft aangegeven dat Kinect nu beter werkt dan tijdens de lancering van het apparaat. Het accessoire dat bewegingsbesturing zonder controller mogelijk maakt, registreert bewegingen van gebruikers nauwkeuriger dan voorheen, zo meldt de Xbox-product manager David Dennis aan Eurogamer. Een aantal van de games die Microsoft toonde op de E3 liet zien hoe Kinect bewegingen beter volgt en nauwkeuriger registreert. Als voorbeeld geeft Dennis dat Kinect Fun Labs in staat is losse vingerbewegingen te volgen. Hij geeft ook aan dat Microsoft verbeteringen wil blijven doorvoeren via software-updates.

Nintendo-releaselijst voor zomer en najaar bekend

Nintendo heeft zijn Europese releaselijst voor de zomer en het najaar vrijgegeven. Op de releaselijst staan diverse games voor Wii, Nintendo 3DS en Nintendo DS, die nog dit jaar in Europa verschijnen. Wii-bezitters kunnen uitkijken naar Xenoblade Chronicles, dat (zoals eerder deze week bekend werd) op 2 september verschijnt. Ook geeft Nintendo aan dat The Legend of Zelda: Skyward Sword nog voor het eind van 2011 in de Europese winkels ligt. De belangrijkste titels op de Nintendo 3DS zijn nog niet van een datum voorzien, op Star Fox 64 3D na, die op 9 september verschijnt. Andere titels zoals Metal Gear Solid 3D: Snake Eater, Mario Kart 3D en Super Mario 3D hebben geen specifieke datum gekregen, maar verschijnen nog wel dit najaar. Ook op de Nintendo DS verschijnen nog diverse games in de resterende maanden van dit jaar. Blikvanger daarbij is Professor Layton and the Last Specter, dat echter nog geen concrete releasedatum heeft gekregen. Andere games zijn onder andere Harvest Moon: Grand Bazaar en X-Men Destiny.

3D-trailers van 3DS-games vanaf morgen in eShop

Vanaf morgen zijn er 3D-trailers van vijf Nintendo 3DS-games te downloaden uit de Nintendo eShop. Een week later volgen 3D-trailers van nog eens vijf andere 3DS-games. Dit maakt Nintendo bekend via een persbericht. Van 1 juli tot 20 juli zijn 3D-trailers te downloaden van Mario Kart 3D, Resident Evil: Revelations, Star Fox 64 3D, Super Mario 3D en The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D. Vanaf 8 juli verschijnen ook trailers van Animal Crossing, Kid Icarus: Uprising, Luigi's Mansion 2, Metal Gear Solid 3D: Snake Eater en Paper Mario. De trailers zijn gedurende een beperkte periode gratis te downloaden.