Silicon Knights wil Too Human-trilogie afmaken

Ontwikkelaar Silicon Knights is van plan om de Too Human-trilogie af te maken. Dit liet de baas van de studio, Denis Dyack, weten aan IndustryGamers. Meer kon hij er niet over zeggen, in verband met een lopende rechtzaak tegen Epic Games over het eerste deel in de serie. Dyack klaagde Epic Games in het verleden aan om een volgens hem onvolledige code van de Unreal Engine, wat hem ertoe verplichtte de engine voor Too Human zelf opnieuw op te bouwen. Die rechtzaak loopt nog steeds.

Tweede map pakket Black Ops nu beschikbaar

Call of Duty Black Ops' tweede map pack, Escalation, is vanaf nu te downloaden op Xbox Live Marketplace. Het pakket van 986 megabyte kost 1200 Microsoft-punten, ongeveer 15 euro. Escalation bevat een viertal multiplayer-maps en een nieuw level voor de zombiemodus. In de map Hotel wordt een vuurgevecht uitgevochten op het dak van een luxe hotel en casino in Havana. Convoy is een map die korteafstandsgevechten biedt in een setting van een Amerikaans konvooi dat in een hinderlaag is gelopen. Zoo speelt zich af in een verlaten Russische dierentuin. Stockpile plaatst spelers in een afgelegen boerendorpje in Rusland, waar geheime gebouwen voor massavernietigingswapens staan.

Nintendo: 'We pakken online nu wél goed aan'

Satoru Iwata heeft toegegeven dat het onlinegedeelte van de Nintendo Wii niet goed was, maar dat dat anders zal zijn met de komende spelcomputer en de Nintendo 3DS. Dat zegt de Nintendo-directeur in een vraag- en antwoordsessie. Volgens Iwata was het probleem van de Wii dat Nintendo het apparaat volledig zelf wilde ontwikkelen, terwijl het daarvoor niet alle kwaliteiten in huis had. "Specifiek op het gebied van netwerken geef ik toe dat we de veranderingen in de wereld en de verzoeken van consumenten niet kunnen bijhouden binnen ons bedrijf en de ontwikkelingsbedrijven waarmee we al lang samenwerken", aldus Iwata. Voor de ontwikkeling van de onlinefuncties van de volgende spelcomputer, die in de tweede week van juni tijdens de E3 wordt onthuld, heeft Nintendo externe specialisten ingehuurd.

DC Universe servers worden samengevoegd

Een aantal servers van DC Universe Online zullen later deze maand worden samengevoegd, waardoor er uiteindelijk vier servers over zullen blijven. Dat heeft Sony Online Entertainment vandaag aangekondigd. Zowel Europa als de Verenigde Staten zullen na de samenvoeging één PC-server en één PlayStation 3-server hebben. Hoewel John Smedley, CEO van Sony Online Entertainment, begin dit jaar zei dat DC Universe Online de snelstverkopende game ooit was voor de uitgever, heeft het spel nu te maken met dunbevolkte servers. De samenvoeging moet hier een einde aan maken.

Sony: "Creditkaartdetails zijn niet te koop"

Sony ontkent dat hackers creditkaartdetails op de zwarte markt verkopen en zegt dat de PlayStation Network-wachtwoorden van gebruikers beschermd zijn. Dat schrijft Patrick Seybold, communicatiedirecteur van Sony Computer Entertainment America. "We willen dit nogmaals benadrukken gezien de toenemende veronderstellingen over creditcardinformatie die illegaal zou worden gebruikt", vertelt Seybold. "In een verslag werd aangegeven dat een groep geprobeerd heeft om miljoenen creditcardnummers terug te verkopen aan Sony. Voor zover ik weet is het niet waar dat er een lijst met creditcardgegevens circuleert of dat Sony de mogelijkheid is geboden om deze lijst te kopen."