Konami onthult drie HD-collecties

Konami heeft tijdens een persconferentie voorafgaand aan de E3 een drietal HD-collecties aangekondigd. Van zowel de Metal Gear Solid-, Zone of the Enders- en Silent Hill-serie worden enkele titels grafisch opgepoetst en gebundeld uitgebracht voor de PlayStation 3 en/of Xbox 360. 

Hackersgroepering claimt nieuwe hack op Sony

De hackersgroepering LulzSec claimt dat het servers van Sony is binnengedrongen en daar persoonlijke informatie van klanten heeft weten te verzamelen. Deze keer was Sony Pictures het slachtoffer. Onder de gestolen bestanden schijnt zich ook een database van Sony BMG België en Nederland te bevinden. LulzSec is niet van plan om de buitgemaakte informatie te gebruiken om er zelf geld aan te verdienen, en zegt enkel opnieuw de zwakheid van Sony's beveiliging aan te hebben willen tonen. 

XCOM komt op 9 maart 2012
De first-person shooter XCOM staat gepland voor 9 maart 2012. Dit maakte uitgever 2K Games bekend, dat ook gelijk een trailer voor het spel vrijgaf. Ook liet de uitgever weten dat het spel niet langer exclusief is voor PC en Xbox 360, en dus ook naar de PlayStation 3 komt. In Xcom kruipt de speler in de huid van Special Agent William Carter en zijn team, met als doel het dreigende uitsterven van de mensheid door een alieninvasie te voorkomen.

Tomb Raider komt in de herfst van 2012

De nieuwe Tomb Raider-game komt uit in de herfst van 2012, voor zowel PC, Xbox 360 als PlayStation 3. Dit werd bekend aan de hand van een onlangs vrijgegeven trailer. De nieuwe Tomb Raider-game, simpelweg Tomb Raider genaamd, wordt beschouwd als een nieuwe start voor de serie. Het verhaal draait om een jonge Lara Croft en haar eerste avontuur. Ze is gestrand op een eiland, dat volledig vrij te verkennen is. Het spel is rauwer en menselijker dan zijn voorgangers. Lara bloedt, lijdt pijn en moet vechten om te overleven.

The Witcher 2 bevestigd voor de Xbox 360

The Witcher 2: Assassins of Kings komt dit jaar naar Xbox 360. Dit liet ontwikkelaar CD Projekt weten tijdens een live webcast. CD Projekt gaf aan dat de PC-versie overgezet wordt naar de Xbox 360, maar wel op bepaalde vlakken aangepakt wordt om de titel beter te laten draaien op Microsofts console. De aankondiging van The Witcher 2 voor de 360 kwam nadat de ontwikkelaar de vraag werd gesteld wat nu beter is, PC of console.

En we sluiten het nieuws van de dag af met het weerbericht, want het regende vandaag trailers. Hieronder vind je een lijst met alle nieuwe beelden die vandaag zijn verschenen:
Metro: Last Light
Tomb Raider
Soul Calibur V
Prey 2
Alice: Madness Returns
ICO en SOTC HD
Dark Souls
Serious Sam 3: BGE
XCOM
FIFA 12
Uncharted 3: Drake's Deception Coöp
Uncharted 3: Drake's Deception multiplayer
El Shaddai: Ascension of the Metatron
Darksiders II
Rage
PES 2012
Silent Hill: Downpour
Frogger 3DS
Neverdead
Prototype