PS3-versie CS: Global Offensive ondersteunt muis en toetsenbord

De PlayStation 3-versie van het onlangs aangekondigde Counter-Strike: Global Offensive kan ook met muis en toetsenbord gespeeld worden. Dit meldt CVG. De website meldt ook dat PS3- en PC-gebruikers tegen elkaar kunnen spelen. De eerste beelden van het spel tonen vernieuwde versies van klassieke maps als Dust, Dust2, Aztect, Nuke, Inferno, Italy en Office. Global Offensive staat gepland voor een release begin volgend jaar en komt gelijktijdig uit voor PC, Xbox 360 en PS3. De PC-versie wordt via Steam uitgebracht, de consoleversies komen via Xbox Live Arcade en PlayStation Network beschikbaar.

Eerste twee DLC-pakketten Skyrim maand exclusief voor 360

De eerste twee pakketten downloadbare content voor The Elder Scrolls V: Skyrim blijven een maand lang exclusief voor de Xbox 360-versie. Dit heeft Microsoft aangekondigd, zo meldt VG247. Na deze maand kunnen PC- en PlayStation 3-gebruikers de downloadbare content ook aanschaffen. Wanneer de eerste DLC voor Skyrim verschijnt en wat deze precies inhoudt, is nog niet bekendgemaakt. De game zelf verschijnt op 11 november gelijktijdig voor alle platformen.

Razer kondigt Blade-laptop aan

Hardwareproducent Razer komt met een gaminglaptop genaamd Razer Blade. Dit kondigde het bedrijf aan tijdens het Pax Prime-evenement. Begin dit jaar werd het apparaat al getoond op een consumentenbeurs voor elektronica. De Razer Blade heeft een scherm van 17 inch, een i7-processor van 2,8 Gigahertz, 8 Gigabyte aan werkgeheugen en een Nvidia-videokaart met 2 gb aan zelfstandig geheugen. Het apparaat moet in het vierde kwartaal van dit jaar in de Verenigde Staten in de winkels liggen en kent een adviesprijs van 2799 dollar. De volledige specificaties zijn op de website van Razer te vinden. De gamelaptop van Razer heeft naast een toetsenbord ook een klein LCD-scherm dat multitouch ondersteunt. Ook zijn er tien toetsen die bijvoorbeeld icoontjes van specifieke spellen weer kunnen geven en daarvoor speciaal instelbaar zijn. Razer wil met de laptop PC-gamen nieuw leven in blazen. Het bedrijf hintte al naar de onthulling van de laptop door een website met de domeinnaam pcgamingisnotdead.com te lanceren en in de Wall Street Journal een nieuw tijdperk voor gamen op PC aan te kondigen.

Tweede Halo-trilogie krijgt subtitel Reclaimer mee

Halo 4 vormt samen met de twee vervolgdelen die al gepland staan de Reclaimer-trilogie. De drie games moeten spelers op een reis van een decennium nemen, zo vertelden medewerkers van ontwikkelaar 343 Industries op een evenement genaamd Halo Fest. Naast de naam van de trilogie, gaf 343 ook informatie over Halo 4 vrij. De planeet waar Master Chief en Cortana naartoe reizen tijdens de eerste trailer is een "erg mysterieuze" Forerunner-planeet waarop gamers een "ander aspect" van de buitenaarde architectuur gaan zien dan dat ze tot nu toe gewend waren. "We investeren enorm in het uiterlijk en gevoel van de Forerunner", aldus senior art director Kenneth Scott. "Mensen kregen een connectie in de eerste Halo door dat mysterieuze gevoel [dat het Forerunner-ras oproept]. Daar werken we op dit moment aan. We willen dat spelers weer dat gevoel van ontdekking krijgen." Development director van de Halo-reeks, Frank O'Connor, zegt hierover het volgende: "Het wordt heel interessant om een ander aspect van de Forerunner-architectuur te zien, als deze niet compleet verlaten en leeg is."

Tweede Brothers In Arms-titel in ontwikkeling bij Gearbox

Naast Brothers in Arms: Furious Four is er nog een Brothers In Arms-game in ontwikkeling bij Gearbox Software. Dit heeft baas Randy Pitchford bevestigd tijdens het Pax Prime-evenement, zo meldt Joystiq. Buiten het feit dat Sergeant Matt Baker opnieuw de hoofdrol op zich neemt, is er nog niets bekend over deze nieuwe Brothers In Arms-titel. De andere game die in de maak is, Furious Four, gaat voor een veel minder serieuze benadering dan gebruikelijk voor de serie. Het spel volgt vier overtrokken personages die in Duitsland persoonlijk achter Hitler aan gaan.