Trophies niet aangetast door PS3-hack

Sony heeft op de officiële Amerikaanse PlayStation-Blog laten weten dat Trophy-data, cloudsaves en andere data niet zijn aangetast door de hack van het PlayStation Network. Verdiende trophies die tijdens het offline zijn van het PlayStation Network zijn verdiend, worden gesynchroniseerd wanneer het netwerk weer beschikbaar is. PlayStation Plus-bezitters hebben ook niets te vrezen aangezien cloudsaves weer beschikbaar zullen zijn wanneer het PlayStation Network weer online is.

Tevens denkt Sony erover na hoe spelers van games als Free Realms en DC Universe Online kan compenseren. Voor deze massively multiplayer online-games betalen spelers abonnementskosten. Ook andere PS3-bezitters worden eventueel beloond voor hun geduld.

Nederlanders gamen meer

Nederlanders zijn volgens marktonderzoekbureau Newzoo, dat zijn bevindingen heeft verzameld in het Nationaal Gaming Onderzoek 2011, meer gaan gamen in het afgelopen jaar. De gemiddelde Nederlander speelt 4,5 uur per week games. In 2009 was dit nog 2,9 uur per week. Volgens de onderzoekers komt deze stijging door de opkomst van nieuwe platformen zoals de smartphone, tablet-pc’s en sociale neterwerken aangezien een kwart van de tijd op deze platformen wordt gespeeld.

Verder wijst het onderzoek uit dat 8,5 miljoen Nederlanders wel eens online spelen. Ruim eenderde hiervan betaalt ook om online te spelen. Tegenwoordig gamen ongeveer evenveel mannen als vrouwen, maar mannen besteden wel meer tijd aan games. Mannen gamen gemiddeld 5,3 uur per week, vrouwen ongeveer 3,6 uur per week.

Replay Games gaat oude Larry-games uitbrengen voor iOS en Android

Ontwikkelaar Replay Games heeft onlangs de rechten gekocht om de oude Leisure Suit Larry-games uit te mogen brengen op iOS- en Android-apparaten vertelde Al Lowe, geestelijk vader van de serie, tijdens een interview met Gamer.nl op het in Utrecht gehouden Festival of Games.

Op de vraag van Gamer.nl of het een idee was om oude ongebruikte spelconcepten alsnog naar apparaten als de iPad te brengen, antwoordde Lowe het volgende: "Nou, toevallig zijn de rechten op mijn Leisure Suit Larry-games pas verkocht aan Replay Games. Zij gaan de graphics en voice-overs doen en deze games op Android en iOS uitbrengen." Lowe liet verder weten dat Replay Games hem regelmatig om advies vraagt.

Hackers PSN claimen gegevens 2,2 miljoen gebruikers te hebben

De hackers verantwoordelijk voor de aanval op het PlayStation Network vorige week claimen de persoonlijke informatie van 2,2 miljoen PSN-gebruikers in handen te hebben, waaronder de creditcardgegevens meldt de New York Times op basis van berichten die beveilingsexperts hebben opgepikt. In een gesprek met de New York Times hebben beveiligingsexperts erop gewezen dat op een aantal ondergrondse internetfora berichten zijn opgedoken waarin gesproken wordt over een database met daarin de gegevens van 2,2 miljoen PSN-accounts. Niet alleen de namen, adressen, telefoonnummers en het wachtwoord, maar ook de creditcardgegevens inclusief CVC- of CSC-beveligingscode zouden daarin terug te vinden zijn. Sony heeft eerder aangegeven dat dit laatste onmogelijk is, gezien deze gegevens niet op het PlayStation Network worden gebruikt en/of opgeslagen.

Tevens maakt de New York Times ook melding van pogingen om de database te verkopen, voor 100.000 dollar. De database zou onder meer aangeboden zijn aan Sony zelf, dat volgens bronnen van de New York Times weigerde om de gestolen informatie terug te kopen. De uitgever geeft echter aan geen dergelijk aanbod gehad te hebben.

Need for Speed: The Run komt in november

Uit een teasertrailer van uitgever Electronic Arts blijkt dat een nieuw deel in de Need for Speed-serie, met subtitel The Run, op 15 november uitkomt in de Verenigde Staten. Kort nadat de game werd onthuld op webshop ShopTo.net heeft EA de teaser gelanceerd. Volgens de webshop betreft het een Xbox 360-game; uit de teaser blijkt niet voor welke platformen het spel in ontwikkeling is. Wel is duidelijk dat de game draait om een verhaalmodus waarin hoofdpersonage Jack op de vlucht is voor de politie. Daarbij wordt hij beschoten vanuit een politiehelikopter en eindigt de auto op zijn dak op een treinspoor.