Film van Dead Island in de maak

Filmproducent Lionsgate gaat een film maken van zombiegame Dead Island, zo meldt Eurogamer. De primaire inspiratie voor de film is de beroemde eerste trailer van de game. "De film Dead Island is een innovatie binnen het zombiegenre vanwege zijn focus op menselijke emoties, familiebanden en niet lineaire verhaalvertelling", verklaart Lionsgate. De baas van het filmbedrijf, Joe Drake, voegt daar aan toe: "Net als de honderden journalisten en miljoenen fans die zo gepassioneerd en mondig waren over de Dead Island-trailer, waren wij met stomheid geslagen."

Bethesda presenteert stemacteurs van Skyrim

Onder andere Christopher Plummer en Max van Sydow zijn te horen in de aankomende game The Elder Scrolls V: Skyrim. Dit maakte uitgever Bethesda vandaag via een persbericht bekend. Tweevoudig Emmy Award-winnaar Christopher Plummer neemt de stem van Arngeir voor zijn rekening. Plummer is bekend uit films zoals The Insider, The Sound of Music en A Beautiful Mind. Andere stemacteurs met een grote rol zijn Max Von Sydow (The Exorcist, Minority Report), Tony Award-winnares Joan Allen (The Notebook, Face/Off) en Lynda Carter (Wonder Woman, The Dukes Of Hazard 2005). Zij nemen respectievelijk de rol van Esbern, Delphine en Gormlaith Golden-Hilt op zich.

‘Het merk Final Fantasy is sterk beschadigd’

Het merk Final Fantasy is sterk beschadigd als gevolg van de problemen met online-game Final Fantasy XIV. Dat gaf Yoichi Wada, CEO van ontwikkelaar Square Enix, toe tijdens een persconferentie die onlangs plaatsvond. Final Fantasy XIV is een massively multiplayer online role-playing-game gebaseerd op het Final Fantasy-universum. De game verscheen september vorig jaar voor PC en kende toen verschillende opstartproblemen. Als gevolg hiervan besloot Square Enix de PlayStation 3-versie voor onbepaalde tijd uit te stellen en voorlopig geen maandelijkse abonnementskosten te vragen aan PC-spelers.

Vacature Kane & Lynch-ontwikkelaar wijst op nieuw deel

Er is mogelijk een derde deel van Kane & Lynch in ontwikkeling. Dit blijkt uit een vacature geplaatst op de website van Kane & Lynch- en Hitman-ontwikkelaar IO Interactive. De vacature vraagt naar een senior multiplayer programmer, die komt te werken aan een "nog niet aangekondigde third-person-game met een flinke nadruk op coöperatieve multiplayer". Ook enkele andere vacatures noemen een onaangekondigde AAA-actiegame.

Syndicate-reboot verschijnt 23 februari 2012

De nieuwe Syndicate-game van Electronic Arts ligt op 23 februari van volgend jaar in de winkels. Dit maakte de uitgever bekend tijdens een zelfgeorganiseerd evenement in Las Vegas, zo meldt website PlayStation Lifestyle. De nieuwe Syndicate betekent een reboot voor de serie, die voorheen enkel als real-time strategiegame te boek stond. Het nieuwe deel betreft een first-person shooter en wordt ontwikkeld door Starbreeze Studios, bekend van de eerste The Darkness.