Microsoft twijfelt nog steeds over 3D

Microsoft is er nog niet over uit of het vol wil gaan voor volwaardige 3D-ondersteuning op Xbox 360. Dave Dennis, senior product manager van Xbox, zegt tegen Eurogamer nog niet zeker te weten of de consument hierop zit te wachten. "Iets waar wij naar kijken en wat we willen begrijpen van klanten, is of dit iets is dat ze ook echt willen", zegt Dennis. "Voegt het iets toe aan de game-ervaring? Leidt het af van de game-ervaring? Is het iets dat ze op lange termijn willen gebruiken? Of is het iets dat ze een paar keer proberen om dan weer terug te gaan naar de standaard 2D-modus." Sommige gamemakers voegen al wel 3D-ondersteuning toe aan Xbox 360-games, dit is echter niet van dezelfde kwaliteit als stereoscopisch 3D dat op PlayStation 3 beschikbaar is. Microsoft wil deze functionaliteit echter best toevoegen, als hier vraag naar is. "We kijken naar de marktpenetratie van 3D-televisies, we kijken of het iets is dat mensen kopen en we passen ons daaraan aan en innoveren, net zoals we hebben gedaan door verschillende updates en features uit te geven [voor Xbox 360]. Als er andere dingen zijn die we met 3D willen doen, omdat consumenten ernaar vragen, gaan we dat onderzoeken."

CEO Sony gevraagd om af te treden vanwege PS3-hack

Howard Stringer, CEO van Sony Corporation, is door aandeelhouders gevraagd om af te treden, omdat consumenten het vertrouwen in het merk Sony zouden hebben verloren na de hack van het PlayStation Network. Dit meldt Andriasang. Zowel het verlies in consumentenvertrouwen als de waardedaling van Sony-aandelen zorgden ervoor dat Stringer zich moest verdedigen tegen de kritische vragen van aandeelhouders. Dit gebeurde tijdens een jaarlijkse aandeelhoudersbijeenkomst waar 8360 mensen aanwezig waren. Stringer zei te snappen dat hem gevraagd werd om op te stappen, omdat de aandelen inderdaad waren gekelderd. De oorzaak daarvan ligt volgens hem echter bij aardbeving en tsunami in Japan afgelopen maart.

Molyneux schaamt zich voor Fable III

Peter Molyneux schaamt zich voor Fable III en kan zich vinden in de kritiek op de game. Dat vertelt de geestelijk vader van de serie in een interview met Gamasutra. "Ik weet dat ik waarschijnlijk zou moeten zeggen dat het een geweldige game is puur op basis van wat het doet, maar de game scoort op Metacritic gemiddeld ergens laag in de 80. Daar schaam ik me behoorlijk voor, om eerlijk te zijn, en ik neem de schuld op me. Het is niet de schuld van het team," aldus Molyneux. De Xbox 360- en PC-versies samen zijn in totaal bijna vijf miljoen keer verkocht. Toch neemt Molyneux met een goed verkoopcijfer geen genoegen. "Dat is niet de droom. Het is niet de game geworden waar ik op had gehoopt. Ik dacht dat de mechaniek achter de regeer-gedeeltes erg goede ideeën waren. We hebben echter niet genoeg tijd gehad om de ideeën uit te werken."

Duke Nukem Forever in augustus naar Mac

In augustus komt Duke Nukem Forever uit voor Mac. 2K Games is een samenwerking aangegaan met ontwikkelaar Aspyr om de game over te zetten naar Apple-besturingssysteem OS X, meldt GameSpot. Aspyr was in het verleden ook verantwoordelijk voor de Mac-overzettingen van Call of Duty 4: Modern Warfare en Civilization V. Duke Nukem Forever is reeds te reserveren in Aspyrs online winkel en zal in augustus als dowloadgame worden uitgebracht. De shooter is dan ook te downloaden vanaf Steam. Om Duke Nukem Forever op Mac te kunnen spelen moeten gamers minimaal in bezit zijn van een Mac met OS X Snow Leopard, een Intel Core 2 Duo-processor met een kloksnelheid van 2,4 gigahertz, 2 gigabyte RAM-geheugen en 256 megabyte videogeheugen.

Fans zetten acties op poten voor lokalisatie Wii-RPG's

Via Amerikaanse forums en weblogs zijn verschillende acties op poten gezet om uitgever Nintendo zo ver te krijgen dat het een drietal Japanse RPG's ook in de Verenigde Staten voor de Wii uitbrengt. De acties maken deel uit van 'Operation Rainfall', zoals de fans verantwoordelijk voor het initiatief het zelf noemen. Operation Rainfall is ontstaan op het forum van de Amerikaanse gamewebsite IGN, en roept fans op om zoveel publiciteit te genereren dat Nintendo America zich genoodzaakt ziet de drie RPG's, te weten Xenoblade Chronicles, The Last Story en Pandora's Tower, ook in hun land uit te brengen. Een van de acties heeft er al toe geleid dat Xenoblade Chronicles kort de lijst van meest gereserveerde titels op Amazon.com aanvoerde. De game staat op dit moment op de derde plek. Ook roepen de fans andere geïnteresseerden op om brieven te sturen naar Reggie Fils-Aime, de baas bij Nintendo America. Via zijn Twitter-account heeft de uitgever inmiddels laten weten het enthousiasme van de fans te kunnen waarderen, en dat zij "binnenkort meer updates kunnen verwachten". Ook de ontwikkelaars van The Last Story (Mistwalker) en van Xenoblade Chronicles (Monolith Soft) hebben gereageerd op de acties. Mistwalker geeft, eveneens via Twitter, aan ontroerd te zijn; Monolith roept zijn volgers direct op om Operation Rainfall te steunen.

Minecraft-patch 1.7 komt donderdag, brengt zuigers

Op donderdag komt patch 1.7 uit voor Minecraft; deze voegt pistons, of zuigers, toe aan de game. Dit heeft Markus Persson, maker van Minecraft, gezegd op Twitter. Pistons maken het mogelijk om de bouwblokken in Minecraft te verschuiven, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk wordt om deuren te maken of machines te maken gebaseerd op beweging. Naast de toevoeging van pistons worden via patch 1.7 ook een aantal bugs verholpen, meldt Persson. Patch 1.7 zou aanvankelijk veel later komen en dan ook de zogenaamde Adventure Update bevatten. Deze update voegt onder andere kerkers toe aan de game, compleet met knoppen en hendels. Het doel van de Adventure Update is om exploratie en gevechten meer te belonen.