Het gamenieuws van vandaag: 27 september | Gamer.nl

Het gamenieuws van vandaag: 27 september | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

'Dead Space 3 speelt zich af op sneeuwplaneet'

Het derde deel in de Dead Space-serie speelt zich af op de koude en besneeuwde planeet Tau Volantis. Dit meldt Siliconera, dat het nieuws zegt te hebben vernomen van een bron binnen uitgever Electronic Arts. De bron zou de eerste details over de plot van Dead Space 3 bekend hebben gemaakt aan Siliconera. Volgens hem stort Hoofdrolspeler Isaac Clarke neer op de planeet en zoekt hij daar een schuilplek. Hij stuit op een zwaargewonde man die hem erop wijst dat er meer overlevenden zijn. Onder meer Ellie uit Dead Space 2 zou een rol in het derde deel spelen, net als het nieuwe personage Jennifer. De bron verwijst tot slot naar de vijanden in de game als "the hive mind".

Patent ontdekt voor Microsoft-smartphone met gamepad

Microsoft heeft in maart 2010 een patent aangevraagd in de Verenigde Staten voor een smartphone met een uitschuifbare gamepad. Dat heeft Mobile Magazine ontdekt. Het ontwerp toont een smartphone met een zogenaamd slider-model, vergelijkbaar met de Sony Eric on Xperia Play. In het uitschuifbare deel kunnen verschillende modules worden geklikt, zoals een gamecontroller of een toetsenbord. Het is onduidelijk of Microsoft ook daadwerkelijk werkt aan de Windows-telefoon. In 2010 lanceerde het bedrijf twee smartphones in de Verenigde Staten die een grote flop bleken. De telefoons zijn later opnieuw gelanceerd als goedkope telefoons voor tieners. In de mobiele markt is Microsoft vooral actief met zijn mobiele besturing ysteem Windows Phone 7. Het bedrijf biedt zelf geen telefoons aan met het besturing ysteem, die worden gemaakt door bedrijven als Samsung, HTC en LG.

Minecraft verschijnt 29 september voor Android

Minecraft - Pocket Edition verschijnt op 29 september voor het Android-besturing ysteem. Dit laat ontwikkelaar Mojang weten via een YouTube-video. De Pocket Edition was al eerder uitgebracht voor Android, maar die release was exclusief voor de Xperia Play. Mojang kondigde gisteren aan dat het spel nu ook voor de andere Android-apparaten gaat verschijnen. In het YouTube-filmpje wordt verder uitgelegd hoe de gameplay van Minecraft werkt via de touchbesturing. Het spel maakt hiervoor gebruik van een virtuele vierpuntsdruktoets. Door middel van veegbewegingen kan er in het spel worden rondgekeken.

Activision: 'Elite voor alle grote games noodzakelijk’

Services als Call of Duty Elite worden in de nabije toekomst voor alle grote mainstream games noodzakelijk. Dat stelt Activisions digital vice president Jamie Berger in een interview met gamewebsite MCV. Berger denkt dat sociale netwerken een e entieel onderdeel van grote games worden. "Momenteel is het nog een optie, maar over drie tot vijf jaar niet meer. Om een gevarieerde groep spelers te bedienen, heb je een service en constante contentstrategie nodig. Ik zie niet in hoe games het zonder dat gaan redden", aldus Berger.

Systeemeisen Dead Rising 2: Off the Record bekendgemaakt

Capcom heeft vandaag de systeemeisen voor de PC-versie van Dead Rising 2: Off The Record bekendgemaakt. Dit meldt Eurogamer. Om Dead Rising 2: Off The Record te kunnen spelen, is minimaal een Intel Core 2 Duo 2,4 gigahertz- of AMD Athlon X2 2,2 ghz-proce or vereist, in combinatie met 2 gigabyte werkgeheugen en 8,5 gb hardeschijfruimte. Het spel heeft verder minimaal een Nvidia GeForce 8800GTS- of ATI Radeon HD 3850 nodig als grafische kaart. Tot slot is er een internetverbinding vereist, om de DRM van het spel te kunnen activeren.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou