Regisseur Uncharted-film stapt op

Oscarwinnaar David O. Russell heeft zijn werk als schrijver en regisseur van de nieuwe Uncharted-film neergelegd. Dit meldt filmsite Variety op basis van informatie van insiders. Meningsverschillen tussen Russell en Sony over de creatieve invulling van het project zijn hier de reden van. De twee partijen zouden op goede voet uit elkaar zijn gegaan. Sony gaat op zoek naar een nieuwe schrijver en regisseur om aan de slag te gaan met het script, waarvan er reeds een eerste versie klaarligt. Het is onduidelijk wat dit betekent voor de acteurs in de film.

Microsoft werkt samen met Xbox Live-hacker

Microsoft gaat samenwerken met een 14-jarige Xbox Live-hacker, om zijn talenten verder te ontwikkelen. Microsoft hoopt hem in te kunnen zetten voor legale doeleinden. Dit meldt Kotaku. De 14-jarige hacker was vorige maand verantwoordelijk voor de phishing-aanvallen op Xbox Live, via Call of Duty: Modern Warfare 2. Microsoft kwam de dader op het spoor, en zag dat het slechts om een tiener uit Ierland ging. Paul Rellis van Microsoft stelt dat het bedrijf daarna op een samenwerking heeft aangestuurd, in plaats van hem aan te klagen of te straffen, om zo zijn talenten verder te ontwikkelen.

Aliens: Colonial Marines aanwezig op E3

Aliens: Colonial Marines wordt getoond op de E3-beurs, die plaatsvindt van 7 tot en met 9 juni. Verschillende journalisten hebben onthuld dat ze naar een presentatie van de game gaan. Het bestaan van de game werd in februari 2008 voor het eerst onthuld en in datzelfde jaar verschenen de eerste preview-artikelen. Afgezien van een aantal nieuwsberichten bleef het echter overwegend stil rondom de first-person shooter. Begin 2009 werd gedacht dat de game door uitgever Sega was geannuleerd, dit werd enkele maanden later echter weer tegengesproken. Aliens: Colonial Marines wordt op de E3 waarschijnlijk voor het eerst uitgebreid uit de doeken gedaan.

Dinsdag onderhoud PSN, Store wellicht online

Op dinsdag 31 mei vindt er onderhoud plaats aan het PlayStation Network. De reden voor het onderhoud geeft Sony niet, maar mogelijk is dit voor de lancering van de PlayStation Store. Het enige wat het bedrijf blijft herhalen over het weer online komen van de PlayStation Store, is dat dit eind mei zal gebeuren. Wanneer het klopt dat de winkel na het aankomende onderhoud weer toegankelijk is, dan heeft Sony zijn eigen deadline net niet gehaald. De werkzaamheden vinden namelijk plaats van dinsdagavond 21:00 uur tot woensdagochtend 3.00 uur.

Grote multiplayerupdate voor Homefront vrijgegeven

Er is een grote update voor de Xbox 360-versie van Homefront verschenen die met name veel verbeteringen brengt voor de multiplayermodus. Ook heeft uitgever THQ de eerste downloadbare content voor het spel aangekondigd. De update brengt onder andere de Ability Pack naar de multiplayer, deze bevat een aantal nieuwe multiplayervaardigheden zoals Ice Cold. Hiermee is de speler onzichtbaar voor infraroodkijkers luchtaanvalsensoren. Daarnaast krijgen spelers na de update onder andere punten als ze meehelpen met het vernietigen van voertuigen, wordt netwerkvertraging bestreden en is er een probleem opgelost waardoor het beeld soms kwam stil te staan.