Garry's Mod bereikt miljoen downloads

Garry's Mod, een modificatie gebouwd met de Source Engine, is een miljoen keer gedownload. Dat heeft maker Garry Newman bekendgemaakt op zijn blog. "Ik weet dat dit niet bepaald de 2,9 miljoen is die Minecraft heeft gehaald, maar dit is erg belangrijk voor me als ik bedenk dat dit allemaal begonnen is als een erg kleine modificatie, ongeveer zes jaar geleden", schrijft Newman. "Dit is meer dat ik had durven verwachten of wensen!" Newman zegt van plan te zijn geweest om een grote update uit te brengen als de miljoen werd gehaald, hij heeft deze echter nog niet af. De mijlpaal werd eerder bereikt dan hij had verwacht. Uit een grafiek op zijn blog blijkt dat Garry's Mod vooral de afgelopen periode zeer goed heeft verkocht.

InFamous 2 krijgt update voor missie-editor

Een deze week vrijgegeven update voor InFamous 2 voegt een aantal objecten toe die spelers kunnen gebruiken in de missie-editor van het spel. Dit meldt de Amerikaanse PlayStation Blog De objecten van de eerste update - er volgen er snel meer volgens Sony - omvatten een aantal auto's uit de singleplayer van het spel. Zo kunnen spelers voortaan bij het maken van een missie ook uit de voeten met een politiewagen, ambulance of een fiets. De update maakt het ook mogelijk gericht te zoeken naar missies gemaakt door andere spelers. In het pauzemenu kunnen gamers een menu oproepen, waarin ze kunnen zoeken op een aantal criteria, waaronder de PlayStation Network-naam van een missie-ontwerper.

Duke Nukem Forever-DLC parodieert Call of Duty

Deze herfst komt op alle Xbox 360, PC en PlayStation 3 de Hail to the Icons Parody Pack uit voor Duke Nukem Forever. Dit pakket bevat drie spelmodi en vier multiplayermaps, die bekende shooters zoals Call of Duty parodiëren. Dat meldt ontwikkelaar Gearbox Software op zijn forum. De Call of Duty-parodie komt in de vorm van de multiplayermap Call of Duke, met een stedelijke setting waarin Duke volgens Gearbox' omschrijving rondschiet met zijn "n00b t00b". Inferno biedt een "hels landschap vol lava en teleporters" en is geïnspireerd door Doom. Multiplayermap 2Forts1Bridge, waarin Duke de beschikking krijgt over een minigun, parodieert Team Fortress 2. Het is onduidelijk waarop de vierde map, Sandbox, is gebaseerd. Op het Gearbox-forum wordt geopperd dat dit Halo of Battlefield zou kunnen zijn. Naast vier multiplayermaps, bevat de Hail of the Icons Parody Pack drie nieuwe multiplayermodi: Freeze Tag, Hot Potato en Hail to the King.

Dice: 'FPS-discussie is overtrokken' 

De discussie die is ontstaan toen bekend werd dat de spelcomputerversies van Battlefield 3 draaien op dertig frames per seconde, in plaats van zestig, is overtrokken. Dit heeft de baas van ontwikkelaar Dice, Karl Magnus Troedsson, gezegd tegen GamingExaminer. "Console-gamers moeten zich hier geen zorgen over maken, dit onderwerp is buitensporig veel besproken", zegt Troedsson. "We hebben een bewuste keuze gemaakt om het bij dertig fps te houden op de spelcomputers. Het is geen technisch probleem om onze games op zestig fps te laten draaien, maar we doen dit ten gunste van het grote aantal spelers, de grote multiplayermaps, vele voertuigen, volledige vernietiging, enzovoort. De snelheid in Battlefield is iets langzamer dan in sommige andere shooters van tegenwoordig en leent zich goed voor deze framerate."

Dragon Age II van Steam gehaald

Dragon Age II is niet langer verkrijgbaar via Valve's distributieplatform Steam. Dit meldt Eurogamer. Het verdwijnen van Dragon Age II uit de Steam-winkel valt samen met de release van de downloadbare uitbreiding Legacy voor het spel. Waarom de game van Steam is gehaald, is niet bekendgemaakt. Waarschijnlijk houdt dit verband met het conflict tussen uitgever Electronic Arts en Valve, waarover de twee partijen momenteel in onderhandeling zijn. EA wil het vrijgeven van nieuwe content of patches voor het spel in eigen hand houden, via zijn eigen systeem, terwijl Valve verplicht stelt dat dit via Steam verloopt. Als gevolg daarvan besloot EA eeder al Crysis 2 niet langer via Steam aan te bieden. Zowel Crysis 2 als Dragon Age II zijn nog wel via andere distributiepartners verkrijgbaar, die geen eigen systeem voor updates hanteren. Ook kunnen de games gedownload worden op EA's eigen platform, Origin.