Oprichter Sony Computer Entertainment overleden

Norio Ohga, oprichter van Sony Computer Entertainment, is dit weekend op 81-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Sony vandaag. Hoewel Ken Kutaragi gezien wordt als de geestelijk vader van de PlayStation, was het Ohga die in 1993 als directeur van Sony de afdeling Sony Computer Entertanment startte. Ohga richtte tevens al in de jaren 60 CBS/Sony Records op, wat later Sony Music Entertainment zou worden en overzag de overname van Columbia Pictures in 1989, waardoor Sony voet aan de grond kreeg in de filmindustrie.

L.A. Noire laat spelers moeilijke stukken overslaan

Spelers die herhaaldelijk niet langs bepaalde actiescènes in L.A. Noire komen, krijgen de optie deze over te slaan. Dit heeft Rockstars art director Rob Nelson gezegd tijdens een vraag-en-antwoordsessie voor een screening voor het Tribeca Film Festival. Het spel biedt spelers de optie een bepaald deel over te slaan als ze het twee of drie keer niet halen. "Je kunt die actiestukken overslaan en nog steeds het grootste deel van het verhaal meekrijgen", zegt Nelson. Rockstar doet dit naar verwachting om minder ervaren gamers niet af te schrikken.

Ontslagen bij Fallout-ontwikkelaar Obsidian Entertainment

Fallout: New Vegas-ontwikkelaar Obsidian Entertainment heeft een afgelopen week een onbekend aantal medewerkers ontslagen. Dat blijkt uit Tweets van verschillende ontwikkelaars. Ontwikkelaar Akil Hooper bericht dat hij elf jaar bij het bedrijf heeft gewerkt, als designer en producer en projectleider twaalf games heeft uitgebracht en bij zeven ontslagrondes zijn baan heeft kunnen behouden. Bij deze achtste ontslagronde is hij echter ontslagen. "Geen slechte prestatie", vindt Hooper. Tester Ashley Bettens meldt ook dat ze niet langer bij Obsidian werkt. 

F.E.A.R. 3 is een maand uitgesteld

F.E.A.R. 3 is een maand uitgesteld en komt nu op 23 juni uit voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360. Dat heeft uitgever Warner Bros. bekendgemaakt. Tegenover Official Xbox Magazine heeft de uitgever gezegd dat dit is om het spel verder te optimaliseren. In de horror-shooter gaan de broers Point Man en Paxton Fettel samen op pad om hun moeder Alma te vermoorden. De verhaalmodus bevat een singleplayer- en coöperatieve optie. Ook is er een competitieve multiplayermodus voor vier spelers.

Sony: 'We wisten niet eerder van gestolen gegevens'

Sony zegt dat het gisteren pas op de hoogte was van het feit dat de persoonlijke gegevens van PlayStation Network-gebruikers waarschijnlijk zijn gestolen. Dat zegt Patrick Seybold, senior director van Corporate Communications & Social Media bij PlayStation. Op de PlayStation Blog vertelt Seybold dat Sony op 19 april ontdekte dat een externe partij het PlayStation Network was binnengedrongen. Vervolgens heeft het bedrijf de diensten uitgeschakeld en een aantal experts binnengehaald om te onderzoeken wat de aard en omvang van de gebeurtenis is.