ESRB-rating geeft M-rating aan I Am Alive

De classificatieinstantie Entertainment Software Rating Board heeft aan Ubisofts I Am Alive een M-rating toegekend. Dit blijkt uit het keuringsrapport van de game dat de ESRB op zijn website plaatste. I Am Alive heeft een M-rating gekregen voor zijn gewelddadige inhoud en grove taal. De beschrijving luidt als volgt: "Dit is een actiespel waarin spelers de rol van een man aannemen die zijn familie in een post-apocalyptische wereld moet vinden. Vanuit een derdepersoonsperspectief reizen spelers door ruïnes en moeten zij met een machete menselijke vijanden vermoorden. Gevechten gaan samen met realistisch geweervuur, snijdende geluiden en schreeuwen van pijn; personen ervaren spetters bloed op het scherm als ze geraakt worden."

Video's vrijgegeven van project God of War-ontwikkelaar

Er zijn twee video's vrijgegeven van de Playstation Move-game die in ontwikkeling is bij God of War-studio Sony Santa Monica. Plastic, de Poolse demogroep die meewerkt aan het project, gaf de filmpjes vrij aan website Eurogamer. In de video's is een zwevende hand te zien die een auto bestuurt en meerdere objecten aanraakt in een bos. In de scene waarin de auto bestuurd wordt, is een frame te zien waarin het beeld dubbel wordt weergegeven, wat mogelijk een hint is naar ondersteuning van stereoscopisch 3D.

L.A. Noire Complete Edition ontdekt

Onlangs is de L.A. Noire Complete Edition opgedoken, een uitvoering van het spel die ook alle reeds uitgebrachte downloadbare content bevat. De Complete Edition werd genoemd door de Tsjechische uitgever Cenega, zo meldt Eurogamer Tsjechië. Volgens Cenega ligt de Complete Edition in november in de winkels. De Tsjechische tak van Eurogamer meldt dat de release mogelijk samenvalt met het verschijnen van de eerder aangekondigde PC-versie van het spel. Of deze ook gelijk alle downloadbare content bevat, is niet bekend. Uitgever Rockstar heeft geen officiële uitspraken gedaan over de eventuele komst van een complete versie.

Eerste Crysis begin oktober naar spelcomputers

Crysis komt op 4 oktober uit voor Xbox 360 en een dag later voor PlayStation 3. Dat heeft uitgever Electronic Arts bekendgemaakt. De remake van de PC-game uit 2007 komt uit op de downloadkanalen van Xbox 360 en PS3 en wordt aangeboden voor ongeveer twintig euro. De game kent een aantal veranderingen ten opzichte van het origineel, waaronder aangepaste belichting en besturing en ondersteuning voor stereoscopisch 3D.

Multiplayer Rage op aparte disk op Xbox 360

De Xbox 360-versie van rage, die op 3 disks wordt geleverd, kent een aparte disk waarop het multiplayercomponent van de game staat. Dat verklaart Id Software's creative director Tom Willits tegenover Digital Foundry. Hij laat ook weten dat installatie op de PlayStation 3 verplicht is en 8 gigabyte in beslag neemt. De ontwikkelaar raadt spelers aan om de Xbox 360-versie te installeren, maar benadrukt dat dit niet in een keer hoeft. "Als je niet genoeg hardeschijfruimte hebt, geen zorgen. Installeer de eerste disk, het eerste hoofdstuk, de eerste helft van de game. Wanneer je klaar bent, verwijder je die en installeer je de tweede disk," aldus Willits. "Je hoeft de multiplayerdisk niet per se te installeren als je te weinig hardeschijfruimte hebt."