'Modern Warfare 3 heeft geen leidend platform'

nfinity Ward en Sledgehammer Games hanteren geen leidend platform bij het ontwikkelen van Call of Duty: Modern Warfare 3. Dat zegt Robert Bowling, communitymanager van de game, op Twitter. "We hebben geen leidend platform, we ontwikkelen de versies naast elkaar", aldus Bowling. "De Xbox 360-versie loopt hetzelfde als de PS3-versie. De PC is het platform dat unieke optimalisaties krijgt." Bowling kon ook bevestigen dat de game, net als zijn voorgangers, op een minimale framerate van 60 frames per seconde zal draaien.

Double Fine's Trenched komt in juni

Trenched, de nieuwste game van Stacking-ontwikkelaar Double Fine, komt uit op 22 juni op Xbox Live Marketplace. De game kost 1200 Microsoft-punten, ongeveer 14,50 euro, onthult de ontwikkelaar. Trenched is een combinatie tussen een third-person shooter en een tower defense-spel die zich in een alternatieve realiteit afspeelt ergens na de Eerste Wereldoorlog. De speler neemt de controle over units van The Mobile Trench Brigade en bestuurt grote robots waarvan wapens en bepantsering aangepast kunnen worden.

Laatst overgebleven Xbox-bedenker verlaat Microsoft

Otto Berkes, de laatste nog overgebleven bedenker van de Xbox is weg bij Microsoft. Dat nieuws brengt de Seattle Times. Berkes heeft samengewerkt met Ted Hase, Seamus Blackley en Kevin Bachus aan het Xbox-project. Ed Fries, voormalig vicepresident van game publishing bij Microsoft laat weten dat de Xbox niet had bestaan als Berkes er niet was geweest. Volgens de verhalen is Otto Berkes degene die met het idee kwam om een console te ontwikkelen gebaseerd op DirectX. Berkes zegt dat hij erg trots is op alles wat hij heeft bereikt. Wat Berkes gaat doen is niet bekend.

Derde deel DeathSpank heet The Baconing

Ontwikkelaar Hothead Games werkt aan een derde deel van het humoristische actie-avontuur DeathSpank genaamd The Baconing. Het spel bevat een nieuwe zone met onder andere vier eindbazen. Dit meldt website Kotaku. In The Baconing neemt de speler wederom controle over held DeathSpank die op avontuur gaat om de Fires of Bacon te vinden om zo de krachten van de magische stringtanga's te vernietigen. Tijdens zijn avontuur komt DeathSpank een viertal nieuwe eindbazen, waaronder de Minorque, tegen en krijgt hij een nieuw hulpje: Bob van Marketing.

Soundtrack Portal 2 gratis aangeboden

Ontwikkelaar Valve heeft het eerste deel van de Portal 2-soundtrack gratis beschikbaar gemaakt. De 22 nummers zijn gebundeld onder de naam Songs to Test By. Naast 22 nummers in MP3-formaat biedt Valve zes van de nummers aan als ringtones voor iPhone en Android-telefoons. Het betreft Turret Wife Serenade, Science is Fun, The Friendly Faith Plate, The Courtesy Call, I Saw a Deer Today en Comedy Equals Tragedy Plus Time. Zowel de ringtones als de soundtrack zijn te vinden op de officiële website van de game: ThinkWithPortals.com.