PS3 22 miljoen keer verkocht in Europa

Van de PlayStation 3 zijn tot op heden 22 miljoen exemplaren verkocht binnen Europa. Dit meldt Jim Ryan, sinds kort de baas van Sony Europa, aan website MCV. Ryan meldt dat zijn voorganger, de PlayStation, tijdens zijn looptijd zo'n 50 miljoen keer verkocht is. "We zitten met de PS3 op 22 miljoen, dus daar zit nog wel wat leven in." Hij denkt verder dat de nieuwe prijs van de PS3 - het 160 gigabyte-model ging onlangs in prijs omlaag naar 249 euro - helpt om de console toegankelijker te maken aan een nieuwe groep consumenten.

Patch voor PC-versie Deus Ex: Human Revolution verkort laadtijden

Er is vanaf vandaag een patch beschikbaar voor Deus Ex: Human Revolution op PC die onder meer de laadtijden van het spel verkort. Dit meldt VG247. De patch notes melden dat de laadsnelheid in het spel verbeterd is en op dat op sommige PC's de laadtijden daarmee gehalveerd worden. Ook kunnen spelers de gevoeligheid van hun muis nu nauwkeuriger instellen. De volledige lijst aan aanpassingen is te zien op Steam. De versie die vanaf vandaag op het platform te downloaden is, heeft de update al inbegrepen zitten.

Homohuwelijk mogelijk in The Elder Scrolls V: Skyrim

Het maakt in The Elder Scrolls V: Skyrim niet uit welk geslacht het personage van spelers heeft wanneer zij met iemand in het spel willen trouwen. Dit maakte Pete Hines van ontwikkelaar Bethesda bekend via Twitter. Hines reageert p een Twitter-gebruiker die wist dat er de mogelijkheid in het spel zit om te trouwen, maar zich afvroeg of daar ook een homohuwelijk onder valt. "Het is niet iets wat we stil willen houden, ik maak er gewoon geen groot punt van. Je kunt met iedereen trouwen", aldus Hines.

Twisted Metal verschijnt op 14 februari 2012

De PlayStation 3-game Twisted Metal verschijnt 14 februari volgend jaar. Dit meldt bedenker David Jaffe op de Amerikaanse PlayStation Blog. In een videoboodschap legt Jaffe uit dat hij op dit moment druk bezig is om de game voor deze datum, valentijnsdag, af te krijgen. Hij voorspelt dat mensen op die dag eerst romantisch uit eten gaan en vervolgens thuis komen om samen Twisted Metal te spelen. "En we weten natuurlijk allemaal wat daarna komt, want er is niets romantischer dan je partner opblazen met een demonische ijscowagen", aldus Jaffe.

Fallout: New Vegas-DLC verschijnt 20 september

De vierde downloadbare content voor Fallout: New Vegas, Lonesome Roads, verschijnt op 20 september voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360. Dit heeft uitgever Bethesda bekendgemaakt. Naast deze aankondiging heeft de uitgever ook gemeld dat er twee andere losse DLC-paketten komen: Courier's Stash en Gun Runners' Arsenal. Deze content wordt beschikbaar gesteld vanaf 27 september. Courier's Stash kost 160 Microsoft-punten (1,99 euro) en geeft spelers toegang tot DLC die eerder alleen verkregen kon worden door Fallout: New Vegas te pre-orderen. Deze content bestaat uit The Caravan Pack, Classic Pack, Mercenary Pack en Tribal Pack, en geeft verschillende wapens, hulpmiddelen en uitrusting. Gun Runner's Arsenal kost 320 Microsoft-punten (3,99 euro) en vergroot het bereik van unieke wapens, biedt nieuwe wapenmodificaties, andere ammunitie en nieuwe recepten.