Nintendo 3DS 3,6 miljoen keer verkocht

Tussen 26 februari en 31 maart is de Nintendo 3DS 3,6 miljoen keer verkocht. Ondanks dat dit 0,4 miljoen minder is dan het bedrijf vooraf had voorspeld, spreekt Nintendo van een "soepele start" in zijn financiële jaarverslag. Dit zijn de totale verkopen van Japan, waar het apparaat sinds 26 februari verkrijgbaar is en Europa, de Verenigde Staten en Australië. In die laatste drie gebieden is de 3DS respectievelijk sinds 25 maart, 27 maart en 31 maart beschikbaar. Sinds de 3DS-release tot aan eind maart zijn er ook 9,4 miljoen spellen verkocht voor de handheld.

Turbine neemt Lord of the Rings Online uit handen Codemasters

De Europese versie van Lord of the Rings Online komt met ingang van 1 juni volledig in handen van Turbine. Hiermee verbreekt het bedrijf alle relaties met Europese uitgever Codemasters. Alle bestaande abonnementen en accounts gaan over naar Turbine. Voor Europese spelers betekent dit in elk geval dat al hun personages, bezittingen, huizen en Kinships (LOTRO gildes) in tact blijven. Bezitters van een levenslang abonnement hoeven zich ook geen zorgen te maken: alle afspraken zoals die golden onder Codemasters blijven van kracht. Er zitten voor de spelers een aantal voordelen aan deze overname. De meest tastbare daarvan is dat Europese spelers straks gebruik kunnen maken van MyLotro.com. Dit is Turbine’s sociale netwerksite, waar spelers weblogs kunnen maken en data van hun personages kunnen raadplegen. Tot nu toe was dit alleen voor gebruikers uit de VS toegankelijk.

Sony komt met twee PlayStation-tablets

Sony heeft een tweetal tablet-PC's aangekondigd die officieel PlayStation-games kunnen afspelen. De Sony S1 en Sony S2 draaien op het mobiele besturingssysteem Android 3.0 en hebben het keurmerk PlayStation Certified. Dit betekent dat gebruikers er voor Android vrijgegeven PlayStation 1-games op kunnen draaien en andere door Sony goedgekeurde games. Beide tablets bieden internetondersteuning via Wi-Fi en 3G en kunnen gebruikt worden als afstandsbediening voor andere Sony-apparaten zoals Bravia-televisies. Ook kunnen de tablets gebruikt worden in combinatie met Sony's muziekdiensten en e-book-winkel. De S1 en S2 worden deze herfst verwacht in de Verenigde Staten voor een nog onbekende prijs.

Hitman: Absolution mogelijke naam nieuwe Hitman-game

De naam van de aankomende Hitman-game zou Hitman: Absolution kunnen zijn. Website Siliconera heeft ontdekt dat uitgever Square Enix die naam als handelsmerk heeft geregistreerd. De registratie staat vermeld onder computer game software waardoor het lijkt te gaan om het vijfde deel binnen de Hitman-reeks. Ontwikkelaar IO Interactive zei in 2010 te werken aan een nieuwe Hitman-game en zei toen dat deze op zijn vroegst aan het einde van 2011 zal uitkomen. Bovendien organiseerde IO onlangs een alternate reality game, wat het aannemelijk maakt dat een nieuwe Hitman binnenkort wordt aangekondigd. Meer informatie volgt wellicht op de E3-beurs, die plaatsvindt van 7 tot 9 juni in Los Angeles.

Portal 2 bevatte misselijkmakend slijm 

Een slijmvorm waardoor hoofdpersoon Chell over muren kon lopen werd uit Portal 2 verwijderd, omdat spelers er misselijk van werden. Dit zegt Valve-schrijver Eric Wolpaw in een interview op de website van uitgever Electronic Arts. "Ondanks het feit dat dit slijm een twist gaf aan het spel, zorgde het effect voor desoriëntatie en misselijkheid", vertelt Wolpaw. Ook zonder het slijm werden sommige testende gamers misselijk van het spel. Valve pakte dit probleem aan door de framerate en de physics te veranderen, om "iedereen te helpen om Portal 2 te kunnen spelen, zelfs al worden ze gewoonlijk misselijk tijdens het spelen van first-person-spellen."

Mario Kart 3DS komt in 2011

Mario Kart voor Nintendo 3DS wordt in 2011 verwacht. Dit zou Mario-bedenker Shigeru Miyamoto afgelopen week hebben gezegd tijdens een persevenement in Parijs. Andere informatie over de racegame ontbreekt. Vorige week zei Miyamoto ook al zijn best te doen om ook Super Mario voor Nintendo 3DS nog dit jaar op de markt te brengen. Van die game zijn al de eerste beelden getoond en is het bekend dat het een mix wordt tussen Super Mario 64 en Super Mario Galaxy.

Onduidelijk of PSN-hackers creditcardgegevens hebben

Het is onduidelijk of de hackers van het PlayStation Network creditcardinformatie hebben bemachtigd. Sony zegt tegen PC World nog te onderzoeken of deze en andere persoonlijke gegevens van PlayStation 3-gebruikers veilig zijn gebleven. Een niet betrokken hacker verklaart tegenover technologiewebsite Ars Technica echter dat het onwaarschijnlijk is dat hackers de creditcardinformatie van gebruikers hebben. De verbinding tussen de PlayStation 3 en het PlayStation Network is zodanig beveiligd dat dit waarschijnlijk geen probleem is.