Spec Ops: The Line uitgesteld

Spec Ops: The Line, een first-person shooter van ontwikkelaar Yager en uitgever 2K Games, is uitgesteld naar het fiscale jaar 2013. De game komt daarmee ergens tussen 1 april 2012 en 31 maart 2013 uit. Het uitstel werd bekend nadat het moederbedrijf van 2K Games, Take-Two, zijn financiële resultaten voor het fiscale jaar 2011 naar buitenbracht. Naast de cijfers bevatte het rapport ook een lijst met releaseperiodes voor aankomende games. Spec Ops: The Line stond aanvankelijk gepland voor een release in 2011.

CD Projekt komt met nieuwe Witcher-game op E3

CD Projekt, de ontwikkelaar van The Witcher 2, laat op de aankomende E3-beurs in juni een nieuwe game in de serie zien. Dit liet senior producer Tomasz Gop weten aan Eurogamer. Tijdens het interview gaf Gop aan verder geen details te kunnen geven over de nog onaangekondigde game, al zei hij wel dat het mogelijk de interesse van console-gamers zou kunnen wekken. Ook sloot hij uit dat het om The Witcher 3 gaat. "Ik ga niet liegen, daar zijn we nog niet aan begonnen. Maar het is mogelijk dat we daar in de toekomst wel aan gaan werken", aldus Gop.

Ubisoft kondigt Ghost Recon Online

Ubisoft heeft bekendgemaakt dat het aan een free-to-play-titel binnen de Ghost Recon-serie werkt: Ghost Recon Online. De op multiplayer gerichte shooter wordt gratis te spelen en maakt gebruik van een microtransactiemodel. Ubisoft liet weten dat Ghost Recon Online een third-person shooter is die de nadruk legt op tactische cover-based gameplay. Spelers kunnen hun personages aanpassen door extra voorwerpen te kopen. De uitgever belooft verder dat het regelmatig evenementen voor het spel gaat organiseren, updates uit zal brengen en online ondersteuning blijft bieden. Een gesloten bèta voor Ghost Recon Online staat gepland voor deze zomer, waarvoor spelers zich nu al kunnen aanmelden.

Minecraft komt tijdelijk exclusief naar Xperia Play

De populaire PC-game Minecraft zal eerst zijn opwachting maken op de Sony Ericsson Xperia Play alvorens de game ook op andere smartphones uitkomt. Dit heeft Gamasutra vernomen van ontwikkelaar Mojang. De game wordt geoptimaliseerd voor de knoppen van de Xperia Play. Enige tijd na de Xperia Play-game komen er ook versies voor andere Android-telefoons en iOS-apparaten. De mobiele versie van de game is nog niet getoond, maar deze wordt naar verwachting onthuld op de E3 in juni.

Multiplayer StarCraft II kapot na patch

De multiplayermodus van StarCraft II werkt niet meer na het installeren van de nieuwe patch 1.3.4. Dit blijkt uit klachten op het officiële StarCraft II-forum. Naar verluidt doet de singleplayermodus het nog zonder problemen, het is echter niet langer mogelijk om een in een multiplayerpotje terecht te komen nadat de patch geïnstalleerd is. Klantenservicemedewerker Krinksal meldt op het forum dat Blizzard werkt aan een oplossing voor het probleem. De patch werd uitgebracht om een klein probleem met de weergave van League- en Ladder-pagina's op te lossen.