Kinect Star Wars uitgesteld naar volgend jaar

Kinect Star Wars is uitgesteld naar 2012. Dit heeft ontwikkelaar LucasArts bekendgemaakt. In een statement laat LucasArts weten dat het bedrijf de release heeft uitgesteld om er zeker van te zijn dat de game zijn volle potentie gaat benutten. Dit betekent ook dat de speciaal voor het spel ontwikkelde Star Wars Xbox 360-console, controller en Kinect-accessoire niet meer dit jaar komen. Een nieuwe datum voor het spel of deze bundel is nog niet bekendgemaakt.

Apple-CEO Steve Jobs legt functie neer

Steve Jobs, medeoprichter en CEO van Apple, heeft zijn functie neergelegd. Dat liet Apple woensdag via een persverklaring weten. Jobs, die Apple vanuit een garage uitbouwde tot een multinationale onderneming, blijft bij het bedrijf betrokken als voorzitter van de raad van bestuur. Tim Cook, een andere leidinggevende binnen Apple, volgt Jobs op als CEO. Jobs kampt al langer met gezondheidsproblemen en waarnemers verwachtten al geruime tijd dat Jobs een stapje terug zou doen. Cook gold al langer als kandidaat voor het opvolgen van Jobs.

Gebruiksvoorwaarden Origin leiden tot ophef

De gebruiksvoorwaarden die uitgever Electronic Arts hanteert voor zijn digitale distributieplatform Origin hebben tot ophef geleid bij een aantal van zijn klanten. Hun privacy zou door deze voorwaarden in het gedrang kunnen komen. Wie de voorwaarden aan de installatie van Origin accepteert, stemt ook in dat EA informatie mag verzamelen over de software die op hun computer draait, en dus niet alleen over de hardware zoals gebruikelijk. De precieze bewoording van de uitgever luidt als volgt: "Je gaat ermee akkoord dat EA data mag verzamelen, gebruiken, opslaan en verzenden over je ip, besturingssysteem, gebruik van applicaties [...], software, gebruik van software en hardware." De voorwaarden gaan verder door te stellen dat EA "deze informatie voor marketingdoeleinden mag combineren met persoonlijke informatie of om zijn producten en services te verbeteren. We mogen de data ook delen met derde partijen, in een vorm waarbij je identiteit gewaarborgd blijft." Als consumenten het hier niet mee eens zijn, adviseert EA ze om de voorwaarden van Origin niet te accepteren.

Geen Porsche in Forza Motorsport 4

Er zullen geen Porsches te vinden zijn in Forza Motorsport 4. Ontwikkelaar Turn 10 moet hiervoor een licentie van uitgever Electronic Arts toegekend krijgen, wat voor het vierde deel niet gelukt is, zo meldt creative director Dan Greenawalt aan Forzamotorsport.net. "Dit doet me heel erg pijn", aldus Greenawalt. "Hoewel Forza Motorsport 4 wel RUF's bevat, zitten er geen Porsche-wagens in." Greenawalt legt uit dat het hiervoor al vanaf de eerste Forza een deal heeft moeten sluiten met EA. "In Forza 3 konden we door samen te werken met EA nog meer dan 35 verschillende Porsche-modellen stoppen. [...] Helaas konden we EA voor Forza 4 niet overtuigen om nog een keer een samenwerking aan te gaan." Greenawalt hoopt dat er in de toekomst van Forza wel weer plek is voor Porsche. Hij vindt het zelf geen goed idee om concurrerende games ervan te weerhouden om bepaalde licenties te voeren, iets wat hij toen Forza de exclusieve rechten op Ferrari in bezit had ook niet gedaan heeft.

Valve hoopt op komst Steam naar Xbox 360

Valve hoopt dat het Microsoft ervan kan overtuigen Steam-integratie binnen zijn Xbox 360 toe te staan. Dit liet baas Gabe Newell weten in een interview met Eurogamer. Newell zou graag zien dat Microsoft in de toekomst een minder gesloten beleid gaat voeren. "Andere ontwikkelaars op de PlayStation 3 beginnen de voordelen te zien van de open benadering die Sony hanteert. Hopelijk helpt dat Microsoft te beseffen dat het een goede strategie is om consumenten tevreden mee te stellen. Dat het niet ineens een niemandsland wordt waarin barbaren de muren van de Xbox afbreken."