Sega kondigt Virtua Fighter 5: Final Showdown aan

Sega komt in de zomer van volgend jaar met een uitgebreide versie van Virtua Fighter 5, genaamd Final Showdown. Dit maakte de uitgever bekend middels een persbericht. Virtua Fighter 5: Final Showdown bevat twee extra personages, een vernieuwde balans tussen de vechters en verbeterde animaties. Ook biedt het nieuwe spelmodi en dynamische vechtarena's, zo meldt het persbericht. Final Showdown verschijnt als downloadbare game voor Xbox Live Arcade en PlayStation Network.

Steam biedt geld terug-optie aan From Dust-kopers

Valve biedt spelers die ontevreden zijn over hun aankoop van From Dust voor PC de mogelijkheid hun geld terug te krijgen. Dit meldt website Rock, Paper, Shotgun, op basis van e-mails die de ontwikkelaar naar gebruikers zou hebben gestuurd. De e-mail laat spelers weten dat er ook binnenkort een patch komt die de DRM-beveiliging van het spel weghaalt. Wie hier echter niet op wil wachten, geeft Valve op verzoek van Ubisoft zijn geld terug. De spelers die de e-mail ontvangen hebben, hoeven hierop enkel te reageren om hun aankoop ongedaan te maken. De geld terug-optie is waarschijnlijk een gevolg van de commotie die onlangs is ontstaan rondom de DRM-maatregelen van From Dust. Ubisoft had aanvankelijk gecommuniceerd dat het spel geen constante internetverbinding vereist. Na aanschaf kwamen spelers er achter dat er wel iedere keer bij het opstarten van het spel een controle op echtheid plaatsvindt. Pas daarna kunnen zij offline spelen.

EA komt met iOS-versies van Theme Park

Uitgever Electronic Arts komt dit jaar met een nieuwe free-to-play-versie van Theme Park voor iOS-apparaten. Dit meldt website DigitalSpy. De nieuwe Theme Park is een remake van het origineel uit 1994 en maakt gebruikt van een nieuwe engine om het spel naar volledig 3D te brengen. Ook zullen binnen het spel een aantal speciale thema-attracties zijn die inspelen op andere franchise van EA, zoals Dead Space en Mass Effect. Tot slot is er een optie om savebestanden in de cloud op te slaan via EA's platform Origin. De gratis versie van Theme Park kent een verdienmodel dat werkt via microtransacties. Spelers kunnen attracties zelf verdienen door hun park goed te laten draaien, maar kunnen dit proces ook versnellen door met echt geld te betalen. Wanneer de iOS-versies precies verschijnen is nog niet bekend.

Konami komt met nieuwe Little King's Story voor Vita

Konami gaat een vervolg op Wii-game Little King's Story uitbrengen voor de PlayStation Vita. Dit valt te lezen in de Famitsu van deze week, een Japans gametijdschrift. Het nieuwe deel, wat uit het Japans naar het Engels vertaald New King Story: The King, The Demon King and the Seven Princesses heet, wordt opnieuw ontwikkeld door Marvelous Entertainment. Meer informatie is vooralsnog niet bekend, buiten het feit dat er in het vervolg ook ruimte is voor romantiek: hoofdpersonage King Corobo is verliefd op de prinses Apricot.

Makers 999 komen met nieuwe game voor 3DS en Vita

De makers van de DS-adventuregame Nine Hours, Nine Persons, Nine Doors, Chunsoft, werken aan een nieuwe titel voor Nintendo 3DS en PlayStation Vita. Dit blijkt uit de nieuwe uitgave van het Japanse tijdschrift Famitsu. Hoewel het geen direct vervolg is op 999, wordt de nieuwe game door hetzelfde team gemaakt. Kotaro Uchikoshi neemt het scenario en de director-taak op zich, Kinu Nishimura ontwerpt de personages, zoals ook bij 999 het geval was. De nieuwe titel krijgt volledig gesproken tekst. Of er net zoals bij 999 een Westerse release komt, is nog niet bekendgemaakt.