Diablo III komt begin 2012

Diablo III verschijnt in het begin van 2012. Dit heeft ontwikkelaar Blizzard bekendgemaakt middels een persbericht. Mike Morhaime, CEO van Blizzard, hoopt de extra tijd te kunnen gebruiken om van Diablo III een game te maken die beter aansluit bij de verwachtingen van spelers. Zij kunnen op dit moment al enkele uren spelen via de bèta die onlangs van start is gegaan. Het is voor het eerst dat Blizzard een concrete releaseperiode aan het derde deel heeft gegeven. Voorheen stond de titel gepland voor eind 2011, maar de studio plaatste daarbij altijd de kanttekening dat de game pas klaar is "wanneer deze klaar is."

Metacritic verwijdert reviews gebruikers na spamactie

Metacritic heeft gisteren meerdere negatieve reviews verwijderd die door gebruikers bij Bastion en Toy Soldiers: Cold Wars geplaatst waren. Het bedrijf oordeelde dat de recensies onrechtmatigl waren, zo meldt GiantBomb. De spellen werden wegens een nog onbekende reden door gebruikers van Metacritic voorzien van negatieve reviews. Er werd door hen alleen een waardering van nul sterren gegeven, zonder schriftelijke toelichting. Mede-eigenaar van Metacritic Marc Doyle gaf in een e-mail aan GiantBomb aan dat de acties niet onopgevallen bleven.

Valve brengt Dota 2 sneller dan gepland uit

Valve is niet langer van plan om Dota 2 eerst een aantal maanden in de bètafase te laten draaien. In plaats daarvan brengt de ontwikkelaar het spel zo snel mogelijk uit en voegt het er daarna meer content aan toe via updates, zo valt te lezen op de officiële blog van het spel. Op de blog legt IceFrog, een bekende Dota-modder die nu bij Valve werkt, uit dat het oorspronkelijke idee was om Dota 2 pas volgend jaar uit te brengen, na een lange bèta waaraan steeds meer functies zouden worden toegevoegd. Feedback van testers, die alles wat tot nu toe af was gewoon al wilden spelen, deed de ontwikkelaar er echter toe beslissen om dat plan te laten varen.

Makers Tony Hawk, Guitar Hero ontwikkelen FPS

Ontwikkelaar Neversoft, in het verleden verantwoordelijk voor de Guitar Hero- en Tony Hawk-series, werkt volgens een aantal vacatures aan een first-person shooter. Dat heeft website Gamerzines ontdekt. In negen vacatures op de website van Neversoft wordt gezocht naar iemand om te werken aan een first-person shooter. Uit de omschrijvingen blijkt dat de game in ieder geval uitkomt op PC en een singleplayer- en multiplayermodus bevat. Vorig jaar werd al duidelijk dat Neversoft een shooter ging maken, dat het een first-person shooter betreft was toen nog niet bekend.

'Enslaved 2 had nu in ontwikkeling moeten zijn'

Enslaved 2 had op dit moment al in ontwikkeling moeten zijn, vindt Tameem Antionades, lead designer van ontwikkelstudio Ninja Theory. In een interview met Edge reageert Antionades teleurgesteld op de winkelprestaties van de game. "Enslaved had het beter moeten doen. We hadden op dit moment moeten werken aan een sequel en doen wat andere franchise doen: beter worden na verloop van tijd", vertelt Antionades. "Omdat dat niet gebeurd is, zijn we niet tot twee teams uitgegroeid, zoals we van plan waren. We zijn dus een kleinere studio gebleven. Nu hebben we een nieuwe kans met DmC [Devil May Cry]."