Bioware werkt aan Dragon Age III

Bioware is begonnen aan de ontwikkeling voor een nieuw deel binnen de Dragon Age-reeks. Dit blijkt uit een Twitter-bericht van Alistair McNally, senior director van Bioware. "Ik ben op zoek naar buitengewoon goede omgevingsdesigners om bij BioWare Edmonton, in Canada te komen werken aan Dragon Age 3", schrijft McNally. Christina Norman, gameplaydesigner van het Mass Effect-team, verspreidde het bericht verder door middel van een retweet.

Special moves doen minder schade na Mortal Kombat-update

Sommige special moves in vechtgame Mortal Kombat doen minder schade na een update van ontwikkelaar NetherRealm Studios. Dit meldt website Test Your Might. Naast de special moves is ook de kracht van verschillende personages aangepast. Zo doen Kung Lao en Reptile nu minder schade en zijn Sheeva en Baraka juist sterker geworden. Daarnaast zijn een aantal basiscombo's zwakker geworden door de update en raakt een personage meer energie kwijt wanneer hij in bevroren staat geslagen wordt. Deze en een aantal andere aanpassingen aan de game zijn gedaan middels een zogenaamde stealth-update die door de ontwikkelaar op de achtergrond is uitgevoerd. Zo'n update aan de game wordt automatisch toegepast en hoeft niet door de speler geïnstalleerd te worden.

Sony: 'PSN-hack kost 123 miljoen euro'

Sony schat dat het hacken van het PlayStation Network 123 miljoen euro gaat kosten. Het is de eerste keer dat het bedrijf met een schatting van deze kosten komt. Dit zijn de totale kosten tot aan het eind van dit fiscale jaar, dat afloopt op 31 maart 2012. Sony geeft geen details over de verdeling van deze kosten en over hoe het bedrijf tot deze schatting is gekomen. 123 miljoen euro is aanzienlijk lager dan de schatting van beveiligingsfirma Ponemon Institute. Die firma raamde de potentiële kosten op 17 miljard euro, een getal dat werd verwerkt in een vandaag gepubliceerde infographic op Mashable.com.

Timer wijst op Halo-aankondiging

Op de website van Podophobia Entertainment staat een timer die iets te maken lijkt te hebben met Halo. Website Techinfinite meent dat een HD-remake van Halo: Combat Evolved wordt uitgebracht wanneer de teller afloopt. Podophobia is een bedrijf dat is opgezet door de makers van Halo, Bungie, zodat het onder die naam handelsmerken zou kunnen vastleggen die niet met Bungie geassocieerd zouden worden. De link tussen Podophobia en Bungie werd echter snel ontdekt. Website Techninfinite meldt dat de timer afloopt op de datum dat Halo: Combat Evolved tien jaar bestaat. Dit klopt echter niet, de teller loopt af over 116 dagen. Dat is op 16 september en Halo kwam in de Verenigde Staten uit op 15 november. Wat echter wel op een Halo-aankondiging lijkt te wijzen, is het feit dat de timer op 117 dagen is begonnen met aftellen. Dit is mogelijk een verwijzing naar Halo-hoofdpersoon Master Chief, wiens volledige naam Master Chief Petty Officer John-117 is.

ArmA 3 vereist quad core-processor om te spelen

Om de in 2012 te verschijnen shooter ArmA III te kunnen spelen, hebben gamers een PC nodig met een quad core i5 Intel-processor of een AMD Athlon Phenom X4. Dat heeft ontwikkelaar Bohemia Interactive bekendgemaakt, meldt PC Gamer. Ook de rest van de minimale systeemeisen is relatief zwaar. Zo is er een videokaart vereist met minimaal 896 megabyte geheugen en ondersteuning voor shader Model 3.0. Bohemia noemt de Nvidia Geforce GTX 260- en de ATI Radeon HD 5770-videokaarten als ondergrens. Verder heeft de gebruiker vijftien gigabyte aan vrij hardeschijfruimte nodig en 2 gigabyte aan intern geheugen. Windows XP wordt niet ondersteund, Windows Vista of 7 is zodoende een vereiste, naast DirectX 10.