Battlefield 3-DLC verschijnt een week eerder op PS3

PlayStation 3-spelers van Battlefield 3 krijgen een week eerder dan Xbox 360-bezitters toegang tot de Back to Karkand-map pack. Tommy Rydling van ontwikkelaar Dice meldt dit vandaag op de Europese PlayStation Blog. De downloadbare content bevat de vier populairste maps van Battlefield 2 en voegt extra wapens, voertuigen, dog tags en beloningen toe. Back to Karkand wordt aangeboden als pre-order bonus, waar de PlayStation 3-gebruikers een week eerder gebruik van kunnen maken, zo schrijft Rydling.

Vroege spelers Dark Souls worden in-game gedood

Spelers die voor de officiële release van Dark Souls zijn begonnen met spelen, worden in het spel gedood door een personage dat waarschijnlijk afkomstig is van ontwikkelaar From Software. Dit is te lezen op de website van tijdschrift Edge. Vandaag verschijnt Dark Souls in Japan, maar er zijn spelers die al eerder een exemplaar van het spel hebben bemachtigd. De ontwikkelaar heeft waarschijnlijk een personage aangemaakt waarmee het inbreekt in hun spelwereld, om ze dood te maken. Dit personage is level 145, heeft 1900 hp en heeft in al zijn vaardigheden het maximum van 99 bereikt.

God of War-ontwikkelaar werkt mogelijk aan nieuwe open wereld-game

Sony Santa Monica, de ontwikkelaar van de God of War-reeks, werkt mogelijk aan een nieuwe game met een open wereld. Dat valt af te leiden uit een vacature op website Gamasutra. De Amerikaanse ontwikkelaar, waarvan de meest recente titel God of War III is, plaatste een vacature op Gamasutra waarin staat dat de studio zoekt naar een senior level designer voor een “onaangekondigd nieuw IP”. De toekomstige werknemer heeft een streepje voor wanneer hij “ervaring heeft met het ontwikkelen van een ‘open wereld’-game”.

Infinity Ward heeft 'geen interesse' in verkoopcijfers MW3

Infinity Ward interesseert zich niet in de verkoopcijfers van Call of Duty: Modern Warfare 3. Dit verklaart creative strategist Robert Bowling in een interview met IGN Australia. "We geven niet om de verkoopcijfers, competitie of om iemand te verslaan," zo legt Bowling uit. "Onze volledige focus ligt op het feit dat we een spel willen maken waar wij trots op zijn en dat wij en de spelers leuk vinden om te spelen. Het maakt weinig uit als dat drie of dertig miljoen mensen zijn, als die drie personen een geweldige tijd hebben dan hebben we onze taak volbracht en zijn we tevreden."

DC Universe Online wordt gratis om doelgroep te verbreden

Massively multiplayer online-game DC Universe Online wordt free-to-play om een breder publiek aan te spreken, niet omdat de game te weinig spelers heeft. Dat beweert executive producer Lorin Jameson tegenover Eurogamer. "Het abonnementenmodel is relatief nieuw op PlayStation 3 en we heben al succes gehad met onze andere free-to-play-titels, zoals Clone Wars Adventures en Free Realms. Daarom dachten we dat het een goed moment was om wat alternatieve modellen te introduceren, om zo veel mogelijk mensen in staat te stellen de game te spelen", legt Jameson uit.