Cliffy B: 'Hackers zijn eng voor ontwikkelaars'  

Door de recente hackaanvallen is het 'eng' geworden om games te ontwikkelen, zo laat Gears of War-maker Cliff Bleszinski optekenen in een interview met IndustryGamers. Op de vraag hoe Bleszinski de situatie rondom het gehackte PlayStation Network vindt, antwoordde hij: "Het was enorm kut! Ik denk dat het omgaan met hackers een gevoelige zaak is, want als je de verkeerde hackersgroep boos maakt, dan kunnen ze echt bij je spullen komen en alles in de war schoppen."

CoD: Black Ops krijgt nieuwe Limited Edition  

Activision brengt in Noord-Amerika een nieuwe Limited Edition uit van Call of Duty: Black Ops. Naast de game zit in de Limited Edition ook een code voor het eerste downloadbare pakket voor Black Ops; First Strike. Activision heeft de heruitgave van Call of Duty inmiddels bevestigd en laat weten dat de game vanaf 28 juni verkrijgbaar is in Noord-Amerika, met een adviesprijs van 59,99 dollar, evenveel als een nieuwe game normaal kost. GameStop biedt de nieuwe Limited Edition al aan. Of de Limited Edition ook naar Europa komt, is nog niet bekend.

Robin zit in Batman: Arkham City, tijdelijk exclusief  

Robin zit in Batman: Arkham City als speelbaar personage. Het personage is in eerste instantie alleen beschikbaar voor mensen die de game hebben voorbesteld bij een specifiek winkelketen, later wordt Robin als DLC aangeboden. Dit meldt website Shacknews. Het Robin DLC-pakket is in eerste instantie exlcusief voor consumenten die het spel bij de Amerikaanse winkelketen Best Buy hebben gereserveerd. Het pakket is echter tijdelijk exclusief en wordt na een bepaalde tijd na de release van Batman: AC voor iedereen beschikbaar.

Sony: 'Hardware PS Vita mogelijk niet definitief'  

De versie van de PS Vita getoond tijdens de afgelopen E3-beurs was bijna definitief, maar kleine veranderingen zijn mogelijk. Dit meldt Sony Computer Entertainment baas Shuhei Yoshida in een interview met het Japanse tijdschrift Famitsu. Uit het interview blijkt dat Sony nog informatie verzamelt van derde partijen met betrekking tot de positionering van de knoppen op de PS Vita. Daarnaast liet Yoshida weten dat de touchpad aan de achterkant van het apparaat bijna niet geïmplementeerd werd. De toevoeging zou mogelijk teveel kosten en er werd getwijfeld of de touchpad een leuke spelervaring zou opleveren. Sony besloot de feature toch toe te voegen na het zelf geprobeerd te hebben.

FIFA 12 komt op 29 september  

Voetbalgame FIFA 12 verschijnt op 29 september. Dit heeft uitgever Electronic Arts laten weten middels een persbericht. De nieuwe game verschijnt wereldwijd op vrijdag 30 september. In Nederland verschijnen Electronic Arts-games op donderdag, dus FIFA 12 ligt in Nederland op 29 september al in de winkels. FIFA 12 komt met een drietal vernieuwingen: Precision Dribbling, Tactical Defending en de Player Impact Engine. Spelers kunnen hierdoor nauwkeuriger dribbelen, makkelijker verdedigen en door de nieuwe engine wordt realistisch berekend hoe spelers tegen elkaar botsen of tackles ternauwernood proberen te ontwijken. FIFA 12 verschijnt op iPhone, iPad, iPod Touch, Nintendo 3DS, PC, PlayStation Portable, PlayStation 2, PlayStation 3, Wii en Xbox 360. Een Nintendo DS-versie wordt niet genoemd door EA.