Activision gaat Guitar Hero 'opnieuw uitvinden'

Activision is nog niet klaar met de Guitar Hero-franchise en gaat de serie opnieuw uitvinden. Dat zegt Bobby Kotick, CEO van de uitgever, in een interview met Forbes. Kotick vertelt niet welke kant de serie op zal gaan, maar wel dat Activision nieuwe ontwikkelstudio's gebruikt voor het project. Volgens Kotick heeft Activision nagelaten om voor de nodige vernieuwing te zorgen, waardoor de Guitar Hero-serie in het slop raakte en tijdelijk stopgezet moest worden. De reden die Kotick noemt is dat de uitgever teveel gericht was op de spin-off DJ Hero.

Freddy Krueger als speelbaar personage in Mortal Kombat

Via downloadbare content kunnen spelers van Mortal Kombat vanaf 9 augustus Freddy Krueger aanschaffen als extra speelbaar personage. Dit maakten uitgever Warner Bros. en ontwikkelaar Netherrealm Studios bekend. Freddy Krueger, de horrorheld uit A Nightmare on Elm Street die slapende kinderen de stuipen op het lijf jaagt, krijgt twee fatalities en een eigen arcadeladder om te doorlopen. Ook heeft hij een aparte move set, wat wil zeggen dat zijn vechtbewegingen niet van andere personages geleend zijn. Freddy Krueger is vanaf 9 augustus verkrijgbaar voor 400 Microsoft-punten op Xbox Live of 3,95 euro op PlayStation Network.

Catherine dit jaar naar Europa

Puzzelgame Catherine wordt nog dit jaar uitgebracht in Europa voor PlayStation 3 en Xbox 360. Amerikaanse uitgever Atlus is hiervoor een samenwerking aangegaan met uitgever Deep Silver. Wanneer de game precies uitkomt, zeggen de twee uitgevers niet. De game moet worden overgezet naar een PAL-formaat en de schermteksten van het spel vertaald naar het Frans, Italiaans, Duits en Spaans. Het is onduidelijk of alleen de standaardversie naar Europa komt, of ook de Love is Standard Deluxe Edition. Deze bevat een artbook, t-shirt, gestipte boxershort, kussensloop en een pizzadoos. Catherine komt volgende week uit in de Verenigde Staten en is sinds half februari beschikbaar in Japan.

'Batman: Arkham City krijgt episodische content'

Batman: Arkham City krijgt downloadbare content in de vorm van nieuwe episodes voor het spel. Dit zegt Kevin Conroy, de man die de stem inspreekt van Batman, in een interview met Comic Booked. Conroy zegt in het interview dat Arkham City als game na release nog wel even door blijft gaan, omdat er in de toekomst nieuwe (verhalende) episodes voor verschijnen. Dit was zijn reactie op de vraag van Comic Booked waar hij zich in de toekomst mee bezig gaat houden. "Ik ben al een tijdje bezig met het opnames, dus dat blijft nog wel even doorgaan." Het vorige deel, Batman: Arkham Asylum, kreeg ook al een aantal keer downloadbare content. Toen bleef het echter bij extra challenge maps, er werd geen aanvullend verhaal verteld.

Blizzard brengt boek uit met release Diablo III

Blizzard brengt samen met de release van Diablo III een boek uit genaamd The Diablo Compendium. Het boek, dat wordt neergezet als het dagboek van Deckard Cain, beschrijft de geschiedenis van het Diablo-universum. The Diablo Compendium, die werd onthuld tijdens de Comic-Con in San Diego, geldt in zekere zin ook als een guide voor de serie; het bevat namelijk ook beschrijvingen van de verschillende klassen die spelers in Diablo, Diablo II en Diablo III kunnen kiezen. Wanneer het boek beschikbaar is, is niet bekend, aangezien de game nog geen releasedatum heeft.