'Wii-opvolger kost tussen 350 en 400 dollar, krijgt 2 controllers'

Volgens ingewijde bronnen van IGN gaat de opvolger van de Wii, met de vermeende werktitel Project Café, 350 tot 400 dollar kosten. Bovendien zou het apparaat twee verschillende controllers krijgen, zo meldt Kotaku. De ene controller zou een nieuwe versie van de Wii-afstandsbediening zijn, de andere een controller met acht knoppen, twee analoge sticks en een touchscreen van 6,2 inch. Games kunnen vanaf de spelcomputer naar de controller gestreamd worden, zo melden de bronnen verder. Ook zou de controller een camera hebben. IGN zegt ook veel informatie te hebben over de hardware. Zo zou de videokaart gebaseerd zijn op AMD's R700-technologie; de videokaart zou krachtiger zijn dan die in de PlayStation 3. IGN bevestigt bovendien de geruchten dat het apparaat net als de Xbox 360 draait op een IBM-processor met drie cores. De kloksnelheid van de processor zou echter hoger liggen dan die van de Xbox 360. De Wii-opvolger, die volgens sommige bronnen misschien de Nintendo Stream gaat heten, zou ongeveer net zo groot zijn als het originele Xbox 360-model en eruitzien als een moderne Super Nintendo.

Valve gaat verkoopcijfers Steam niet delen

Valve zegt de verkoopcijfers van Steam niet te willen delen met marktonderzoeksbureau's als de NPD Groud en Gfk. Volgens Jason Holtman, business development director van Valve, is het verzamelen van alle verkoopcijfers in één week- of maandlijst niet erg handig voor digitale games. "Het idee van een ranglijst is oud. Het komt van mensen die opgespleten informatie willen samenvoegen." Holtman zegt dat het niet erg interessant is voor een uitgever of ontwikkelaar om te weten hoe goed de concurrentie het doet. "Wat wel belangrijk is, is weten hoe goed je eigen game het doet - waarom de verkoop stijgt of daalt. Je dagelijkse verkopen [...], wat een online campagne oplevert. Dat is wat wij bieden."

PS3-versie Child of Eden uitgesteld naar september

De PlayStation 3-versie van Child of Eden, het spirituele vervolg op de muziekgame Rez, is uitgesteld naar september. De Xbox 360-versie verschijnt op 16 juni. Waarom de PS3-versie, die PlayStation Move ondersteunt, is uitgesteld kon Ubisoft niet zeggen. Child of Eden maakt op de Xbox 360 gebruik van Kinect en laat spelers door met hun handen te bewegen schieten op voorbijvliegende vijanden. De rechter- en linkerhand produceren daarbij verschillende soorten schoten. In het muzikale spel is het de bedoeling om Lumi te redden, een virtuele dame die bedreigd wordt door een virus.

Mario 3DS wordt mix tussen SM: Galaxy en SM: 64

Super Mario 3DS wordt een mix tussen Super Mario Galaxy en Super Mario 64. Dit heeft maker Shigeru Miyamoto laten weten in een gesprek met tijdschrift Edge. "De boodschap zou niet goed overkomen als ik het vandaag gewoon zou proberen te vertellen, maar als je het straks op de E3 speelt, zal je beter snappen waar ik het over heb", aldus Miyamoto. Daarnaast bevestigde hij de speculaties dat het wasberenpak uit Super Mario Bros. 3 zijn terugkeer gaat maken in Super Mario 3DS. "Het is wat je denkt dat het is en je weet waarschijnlijk ook al wat er gebeurt als je dat personage gebruikt."  Naar verwachting kan Mario korte stukjes vliegen wanneer hij dit pak draagt.