'Next-gen graphics zijn al mogelijk op OnLive'

Steve Perlman, de CEO van OnLive, zegt dat 'next-gen' graphics al mogelijk zijn op het cloud gaming-platform. Perlman deed deze uitspraak tijdens een interview met CVG. Volgens de CEO is het bedrijf al bezig met het demonstreren van technologie die veel verder gaat dan wat de huidige consoles kunnen bieden. "De technologie presteert niet alleen beter qua grafische kwaliteit, maar ook op het gebied van hardware en netwerkverbinding, et cetera", aldus Steve Perlman.

Mass Effect-film focust op mannelijke Shepard

De aankomende Mass Effect-film richt zich op de mannelijke versie van Shepard. Dit blijkt uit een blogpost met daarin de antwoorden op vragen die tijdens de Comic-Con-beurs aan producent Legendary Pictures gesteld werden. Uit de antwoorden wordt verder duidelijk dat stemacteur Seth Green, die in de spellen het personage Joker vertolkt, niet te zien zal zijn in de film. De producenten hebben ook aangegeven niet een verfilming te maken van een van de drie games, maar te starten met een "compleet nieuw verhaal".

'Niet aanklagen'-clausule PSN geldt niet voor Europa

De 'niet aanklagen'-clausule in de vernieuwde gebruiksvoorwaarden van het PlayStation Network geldt niet voor Europa en Australië. Dit bevestigt een woordvoerder van Sony tegenover Kotaku Australia. "Ook al zijn de gebruiksvoorwaarden in de Sony Computer Entertainment Europa-regio niet aangepast, waar het wel is doorgevoerd, is dat gedaan om zowel de klant als ons bedrijf voordeel op te leveren, door ervoor te zorgen dat er genoeg tijd en ruimte is om onenigheden op te lossen", zo verklaart de woordvoerder van Sony.

Zynga onthult Mafia Wars 2

Zynga, marktleider op het gebied van social gaming, heeft Mafia Wars 2 aangekondigd. De ontwikkelaar zegt dat geïnteresseerde spelers op dit moment al exclusieve items kunnen ontvangen door de Facebook-pagina van de game te 'liken'. Mafia Wars 2 bevat een verhaallijn waarin de speler in Las Vegas uitgroeit van een kleinschalige crimineel tot een gangster met zijn eigen internationale kartel. Hoewel er nog geen releasedatum bekend is, belooft Zynga dat de game zeer spoedig verschijnt.

Cross-platform-gaming tussen PSP en Vita mogelijk

De PlayStation Vita en PlayStation Portable kunnen met elkaar communiceren. PSP-multiplayergames kunnen daardoor cross-platform gespeeld worden, via Ad Hoc-multiplayer. Dit heeft Siliconera ontdekt op de Japanse website van de PS Vita. De Ad Hoc-modus, waarin twee apparaten rechtstreeks draadloos met elkaar worden verbonden, dus zonder internetverbinding, is met name in Japan zeer populair voor spellen als Monster Hunter. Het is onduidelijk of cross-platforming gaming ook mogelijk is als de spelers niet over twee PSP-games, maar over een PSP- en een Vita-game beschikken. De game Lord of Apocalypse komt bijvoorbeeld voor beide platformen uit.