'GTA V al in 2012'  

De ontwikkeling van Grand Theft Auto V is al vergevorderd en de game komt mogelijk al in 2012 uit. Dat melden anonieme bronnen tegenover GameSpot. Volgens de bron werkt Rockstar Games al aan het implementeren van de laatste details, zoals de minigames. De mensen die GameSpot heeft gesproken, noemen GTA V "the big one" en zeggen dat de game een enorme omvang heeft. Meer wilden de informanten, die dicht bij Rockstars moederbedrijf Take-Two zouden staan, niet kwijt.

Miyamoto: 'Wii U niet per se veel sterker dan huidige systemen'  

De Wii U is "niet per se krachtiger dan de systemen die nu op de markt zijn". Dit heeft Shigeru Miyamoto, senior managing director bij Nintendo, gezegd in een interview met GameSpot. Dat het systeem niet krachtiger is dan de PlayStation 3 en Xbox 360, komt door de balans tussen technologische kracht en een acceptabele prijs die Nintendo heeft opgezocht. "Nintendo is een entertainmentbedrijf. We zijn erg gevoelig wat betreft het stellen van een prijs, omdat mensen maar een gedeelte van hun geld zullen besteden aan entertainment. En als je het hebt over ouders die iets kopen voor hun kinderen, dan zijn er bepaalde prijspunten waar ouders wel of niet overgaan tot aankoop van een bepaald product."

Molyneux: 'Kinect heeft wat problemen'  

Kinect heeft een aantal problemen, dit meldt Lionhead Studios-baas Peter Molyneux in een interview met Gaming Union. Volgens Molyneux ligt het grootste probleem vooral bij de mogelijkheid om te navigeren. “Als een inputapparaat heeft [Kinect] wat problemen,” aldus Molyneux. “Zonder analoge stick, is navigatie een groot probleem. Er zijn geen knoppen, dus een speler bevelen om iets te gaan doen kan een probleem vormen. Maar wat Kinect wel kan geven is een geweldig gevoel van vrijheid en emotie. Dat is wat we proberen te bereiken met Fable: The Journey.”

Eerste DLC-casus L.A. Noire vanaf vandaag beschikbaar  

Vanaf vandaag is de eerste downloadbare casus beschikbaar voor L.A. Noire. De zaak 'Nicholson Electroplating' is onderdeel van de Arson-desk en biedt ongeveer een uur aan nieuwe gameplay, tegen een prijs van 320 Microsoft Points (3,99 euro). Spelers in bezit van de Rockstar Pass kunnen de casus gratis downloaden. Nicholson Electroplating staat los van het hoofdverhaal en is voor iedereen direct te spelen, ook als je het verhaal nog niet uitgespeeld hebt. De casus is gebaseerd op een echte misdaadzaak uit 1947, toen de O’Connor Electro-Plating-fabriek explodeerde.

LulzSec-verdachte opgepakt door Britse politie  

Britse politie van de Police Central e-Crime Unit (PCeU) hebben een negentienjarige man gearresteerd op verdenking van het illegaal binnendringen van netwerken en het inzetten van DDOS-aanvallen op verschillende internationele bedrijven. Dit heeft de PCeU bevestigd. De Britse politie heeft voor de arrestatie samengewerkt met de FBI en heeft na arrestatie huiszoeking gepleegd, waarbij "een aanzienlijke hoeveelheid materiaal is gevonden." Scotland Yard laat tegenover website Develop weten dat de arrestant specifiek is gearresteerd in verband met een DDOS-aanval op de Serious Organised Crime Agency-website, een hack waarvoor de hackersgroep LulzSec verantwoordelijk wordt gehouden.