Ultimate Marvel vs. Capcom 3 aangekondigd

Capcom heeft tijdens het Comic-Con-evenement Ultimate Marvel vs. Capcom 3 onthuld. De Ultimate-versie verschijnt in november van dit jaar en bevat onder meer twaalf nieuwe personages. De nieuwe personages uit de stal van Marvel zijn Ghost Rider, Dr Strange, Nova, Rocket Raccoon, Hawkeye en Iron Fist. Capcom krijgt nieuwe strijders in de vorm van Strider, Firebrand, Vergil, Frank West, Phoenix Wright en Nemesis. Ook is er in de Ultimate-versie op acht nieuwe locaties te vechten, komt er een Spectactor-modus en is het vechtsysteem aangepakt. Ultimate Marvel vs. Capcom 3 krijgt een adviesprijs van 39,99 dollar mee.

PopCap laat wens 9-jarige gamemaker uitkomen

PopCap heeft in samenwerking met de negenjarige Owain Weinert een game uitgebracht voor iPhone en iPod Touch. Het was de wens van Weinert, die lijdt aan acute leukemie, om samen met een gameontwikkelaar een spel te maken. De game heet Allied Star Police en is vrijwel volledig uitgedacht door Weinert zelf. PopCap vertelt op zijn officiële website hoe het ontwikkelproces in zijn werk ging. De ontwikkelaar kwam in contact met de jongen via de Make-A-Wish-Foundation, die de studio op de hoogte bracht van Weinerts droom om zelf een spel te ontwerpen. PopCap nodigde hem vervolgens uit om langs te komen op kantoor, waar hij een al bijna volledig uitgewerkt concept liet zien.

Spider-Man: Edge of Time komt 7 oktober

Spider-Man: Edge of Time, de tweede Spider-Man game die ontwikkelaar Beenox zelf maakt, ligt op 7 oktober in de winkels. Dit maakte uitgever Activision bekend tijdens de Comic-Con. In Edge of Time spelen twee verschillende Spider-Mans de hoofdrol. Zij bevinden zich ieder in een andere tijd, maar kunnen elkaars wereld wel beïnvloeden. De Spider-Man in het heden moet bepaalde zaken afhandelen om te voorkomen dat de toekomst er grimmig uit komt te zien. Ook zijn eigen leven staat in dat toekomstbeeld op het spel. Edge of Time komt ruim een jaar na het vorige deel, Shattered Dimensions, dat ook om verschillende versies van Spider-Man draait.

Multiplayerbeelden Battlefield 3 uitgelekt

Op YouTube is een video van 7,5 minuten verschenen met daarin beelden van de multiplayermodus van Battlefield 3. Het is de eerste keer dat de multiplayermodus van Battlefield 3 zo uitgebreid in beeld is. Het betreft gameplay van de Rush-modus. Waar de beelden precies vandaan komen is onduidelijk; volgens uploader raitoN30 is het een montage van verschillende video's van iemand anders. Duidelijk is wel dat het om beelden gaat van de PC-versie.

ICO en SOTC-collectie krijgt extra content

De bundel met daarin HD-remakes van ICO en Shadow of the Colossus bevat extra content in de vorm van thema's voor de PlayStation 3 en een aantal video's. Dit maakt de Amerikaanse Playstation Blog bekend. De collectie bevat twee dynamische thema's voor het menu van de PlayStation 3, een van ICO en een van Shadow of the Colossus. De video's gaan over ICO, Shadow of the Colossus en Team ICO's aankomende game The Last Guardian. Om wat voor video's het gaat is nog niet bekend. De bundel ICO and Shadow of the Colossus HD verschijnt op 30 september in Europa. Beide remakes ondersteunen een resolutie van 1080p, 3D-beelden, trophies en 7.1 surround sound. De twee titels kwamen oorspronkelijk uit voor PlayStation 2.