Gegevens van 1,3 miljoen Sega Pass-gebruikers gestolen  

Hackers hebben e-mailadressen, wachtwoorden en geboortedatums van 1,3 miljoen Sega Pass-gebruikers weten te bemachtingen. Sega heeft dit bevestigd tegenover de BBC. Sega heeft alle wachtwoorden van zijn gebruikers gereset, en roept consumenten op om hun wachtwoord van andere diensten ook aan te passen, als ze daar dezelfde combinatie van wachtwoord en e-mailadres gebruiken. Hoe goed de wachtwoorden waren beveiligd, is niet duidelijk. Volgens Sega stonden ze in ieder geval niet als ongecodeerde tekst op zijn servers.

Framerate Battlefield 3 op consoles is 30 fps  

De PlayStation 3- en Xbox 360-versies van Battlefield 3 draaien op dertig frames per seconde. Dat is de helft van de mogelijke framerate op PC. Dat heeft Johan Andersson, werkzaam bij ontwikkelstudio Dice, bekendgemaakt op Twitter. Daarmee ligt de framerate ook de helft lager dan die van Battlefield 3's grote concurrent, Call of Duty: Modern Warfare 3. Volgens Andersson zou het niet mogelijk zijn om alle effecten, voertuigen, spelers en grote maps in de game te stoppen als de game op 60 fps zou draaien.

Nieuw PS3-model onderweg  

Het nieuwe PlayStation 3-model "CECH-3000B" is opgedoken op de website van een Japanse winkel. De website claimt door Sony te zijn ingelicht en heeft de details van het nieuwe model gepubliceerd. CECH-3000B is een geüpdatete versie van de huidige PS3 Slim met een harde schijf van 320 gigabyte. Het model verbruikt naar verluidt iets minder stroom en weegt 2,6 in plaats van 3 kilogram. Bovendien zijn de LED-lampjes verwijderd en zijn er aanpassingen gedaan aan de stroomkabel en eject-knop. Het nieuwe model wordt volgens de Japanse website uitgeleverd zodra de voorraden van het huidige PS3-model opraken.

Ubisoft: 'PS3 en 360 zakken dit jaar in prijs'  

Volgens Yves Guillemot zien de PlayStation 3 en Xbox 360 dit jaar nog een prijsverlaging tegemoet. De CEO van Ubisoft spreekt deze verwachting uit in een interview met website GamesIndustry.biz. Microsoft en Sony zullen volgens de CEO de druk van de recente prijsverlaging van de Nintendo Wii voelen. De prijsverlaging van de PS3 en Xbox 360 zou volgens de CEO de stagnerende Europese handel in games moeten revitaliseren. Hij voegde hieraan toe dat in Groot Brittannië "de verkopen vrij snel achteruit gaan".

Activision klaagt EA aan voor 400 miljoen dollar  

Een Amerikaanse rechter heeft uitgevers Activision en Electronic Arts een rechtszaal toegewezen om de juridische strijd in te beslechten. Activision eist 400 miljoen dollar schadevergoeding van EA. Activision beschuldigt EA ervan in juli 2009 illegaal contact gezocht te hebben met toenmalig Infinity Ward-bazen Jason West en Vince Zampella. Dit is volgens Activision oneerlijke concurrentie, inmenging en een schending van vertrouwen. Inmiddels hebben West en Zampella de nieuwe ontwikkelstudio Respawn Entertainment opgericht en EA als uitgever aan zich gebonden.