'Resident Evil 6 wordt iets compleet anders'

Resident Evil 6 wordt een compleet andere game dan het vijfde deel. Dat zegt Capcom-producer Masachika Kawata tegen de Spaanse site MarcaPlayer. "De serie wordt voor het volgende deel op alle fronten compleet gerenoveerd", vertelt Kawata. "Maar we kunnen alle delen die hebben geleid tot de vele mogelijkheden voor de franchise niet vergeten. Ik kan niet zeggen of we van [Resident Evil 6] een survival-horror-game of een shooter gaan maken, maar ik kan wel zeggen dat het helemaal anders is."

The Last Guardian, Ico en Shadow of the Colossus uitgesteld

Zowel The Last Guardian als de HD-remakes van Ico en Shadow of the Colossus zijn uitgesteld. Dat heeft game director Fumito Ueda bekendgemaakt op de Europese PlayStation Blog. Wanneer de games wel zullen uitkomen, maakt Ueda later bekend. Aangezien The Last Guardian gepland stond voor de feestdagen van 2011, is het zeker dat die game niet meer dit jaar uitkomt. De gamebundel Ico and Shadow of the Colossus HD zou in de lente van dit jaar uitkomen, de kans bestaat dat die nog wel dit jaar uitkomt.

Epic: 'Apps van een dollar zijn een bedreiging'

Volgens Gears of War-ontwikkelaar Epic is de opkomst van applicaties voor smartphones die enkel een dollar kosten het grootste gevaar voor het bedrijf. Dit vertelt Mike Capps, president van Epic, in een interview met IndustryGamers. Volgens Capps wordt het steeds moeilijker om mensen te overtuigen zestig dollar te betalen voor een spel. "Hoe verkoop je een spel van 60 dollar dat zijn prijs wel degelijk waard is... [De consument] is 99 cent gewend." Nintendo heeft in het verleden ook al eens aangegeven dat goedkope mobiele games een bedreiging zijn voor de game-industrie.

Portal 2-spelers uiten ontevredenheid

Op website Metacritic uiten veel spelers hun ontevredenheid over Portal 2. Het gebruikerscijfer is op die website aanzienlijk lager dan het cijfer dat de verzamelde gamepers  aan het spel geeft. Portal 2 krijgt van tientallen gamerecensenten een gemiddelde van 95 uit 100, terwijl de gebruikersscore twee dagen geleden op een gemiddelde van 5 uit 10 stond. Inmiddels is dat cijfer opgeklommen tot 6,5 uit 10, maar dat komt nog steeds niet in de buurt van het cijfer dat de gamepers geeft. Opvallend daarbij is dat gamers óf bijzonder lage cijfers geven, van 0 tot 3, óf juist hele hoge, van 8 tot 10.

Minecraft-update 1.5 brengt achievements, weereffecten

Dinsdag is update 1.5 voor indie-game Minecraft uitgebracht. Dit meldt Minecraft-ontwikkelaar Markus 'Notch' Persson op zijn blog. De update voegt achievements en weereffecten toe aan het spel. Na de update worden er ook statistieken bijgehouden over het aantal keren dat een speler dood is gegaan, hoeveel grondstoffen hij verzameld heeft en hoeveel monsters er gedood zijn. Achievements belonen de speler wanneer hij een bepaalde actie heeft uitgevoerd. Persson belooft dat er in de toekomst meer achievements zullen volgen.

Sony maakt annulering PSPgo officieel

Sony heeft officieel bevestigd dat de productie van de PSPgo wordt stopgezet. Dit meldt het Japanse AV Watch. Daarmee is een gerucht dat gisteren de wereld in werd gebracht, bevestigd. Sony stopt met de productie om zich te richten op de Next Generation Portable (NGP), die naar verwachting aan het eind van dit jaar op de Japanse en Amerikaanse markten zal verschijnen. De PSPgo wordt nog verkocht zolang de voorraad strekt; de PSP-3000 zal in productie blijven.