Inhoud systeemupdate 3DS bekend, bevat gratis Excitebike

Nintendo heeft middels een persbericht bekendgemaakt wat voor nieuwe functionaliteiten de systeemupdate voor de 3DS met zich meebrengt. De update is vanaf 7 juni beschikbaar. Spelers die de gratis update downloaden voor 8 juli krijgen gratis het NES-spel Excitebike, dat een 3D-makeover heeft gekregen. Naast Excitebike krijgen 3DS-bezitters de beschikking over een internetbrowser waarin het mogelijk is om 3D-afbeeldingen te bekijken, een gratis Pokédex waarin Pokémon in 3D zijn te bekijken en te verzamelen via onder meer StreetPass, en de Nintendo eShop. In deze virtuele winkel komen verschillende Game Boy- en Game Boy Color-titels te staan. Bij lancering zijn Super Mario Land, Alleyway en Tennis beschikbaar. Iedere donderdag wordt het aanbod uitgebreid. In de eShop is het ook mogelijk om DSiWare-titels te downloaden en trailers, screenshots en productbeschrijvingen te bekijken van spellen.

'Mass Effect 3 krijgt Kinect-ondersteuning'

Mass Effect 3 krijgt volgens recente geruchten op Xbox 360 ondersteuning voor de Kinect-sensor. Dit blijkt uit een afbeelding van de gamehoes, die volgens een gebruiker van het NeoGAF-forum op een website van Electronic Arts heeft gestaan. De member, met de gebruikersnaam Lakitu, zegt het packshot te hebben gezien in de EA Store, maar inmiddels zou het weer verwijderd zijn. Op de hoes staat de tekst "Better With Kinect", een vaste slogan voor Xbox 360-games die wel Kinect ondersteunen, maar het niet verplicht stellen. Uit de hoes blijkt niet waarvoor Kinect gebruikt zou kunnen worden.

Veel nieuwe content en aanbiedingen in PlayStation Store

Nu de PlayStation Store na 43 dagen offline te zijn geweest weer beschikbaar is, heeft Sony een grote update uitgevoerd met veel nieuwe content en aanbiedingen. Het releaseschema voor de PlayStation Store heeft een grote achterstand opgelopen, dat wil Sony met extra updates opvangen. Het bedrijf heeft op zijn eigen blog een lijst met alle aanbiedingen en de nieuwe content gepubliceerd. De meeste aanbiedingen zijn geldig tot 8 juni. Zo is Borderlands afgeprijsd naar 19,99 euro, kost Assassin's Creed II nu 21,99 euro en is de God of War HD Collection tien euro goedkoper, deze kost nu 19,99 euro. In totaal zijn er 25 PlayStation 3-games afgeprijsd. Daarnaast zijn er tien PlayStation Portable-games in de aanbieding, waaronder de twee God of War-games, NBA 2K11 en Modnation Racers. Tot slot zijn er vijf PlayStation Minis, waaronder Angry Birds, afgeprijsd en is PSOne-game Rayman verkrijgbaar voor de actieprijs van 3,59 euro.

Saints Row: The Third komt in november

Saints Row: The Third komt op 15 november uit voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360. Dat heeft uitgever THQ donderdag bekendgemaakt. Net als zijn voorgangers is Saints Row: The Third een actiegame waarin spelers vrij door een stad kunnen bewegen. De gameserie wordt doorgaans vergeleken met Grand Theft Auto, maar heeft een meer absurdistische insteek. Spelers kunnen skydiven met een tank, een Mexicaanse worstelbende bombarderen via een satellietgeleide luchtaanval en de strijd aan gaan met militairen met een groot zwabberend seksspeeltje.

40 procent van activiteit op Xbox is non-gaming

Veertig procent van de tijd die gebruikers besteden op de Xbox 360, wordt besteed aan activiteiten die niets met games te maken hebben. Microsoft zegt dat Xbox het komende jaar daarom meer als entertainmentmerk dan als gamemerk in de markt wordt gezet. Per Xbox wordt er gemiddeld dertig uur aan video bekeken per maand, meldt de hardwarefabrikant, en dat wordt steeds meer. "De Xbox is de toegang naar games, muziek, films en televisieseries - kort gezegd is het een centraal punt voor entertainment", vertelt Frank Shaw, vicepresident van corporate communications bij Microsoft.

Call of Duty krijgt eigen serie op Elite-platform

Call of Duty Elite, het online platform voor alle Call of Duty-games vanaf Black Ops, krijgt een eigen videoserie als onderdeel van het betaalde pakket voor de service. Dit meldt The Guardian. "We hebben wat toptalent uit Hollywood benaderd om lineaire videocontent te creëren die exclusief beschikbaar is voor leden van Elite", zegt Eric Hirshberg, CEO van Activision Publishing, tegen The Guardian. "Die content is geïnspireerd door Call of Duty." Call of Duty Elite werd eind mei onthuld en is een online platform voor Call of Duty-spelers met een gratis en een betaald gedeelte. Het platform biedt onder andere uitgebreide statistieken, nieuwe sociale functionaliteiten en opties voor spelers om zichzelf te verbeteren. Het platform kan benaderd worden vanaf PC, tablets en verschillende smartphones.