Sony koopt inFamous-ontwikkelaar

Sony heeft inFamous- en Sly Raccoon-ontwikkelaar Sucker Punch overgenomen. Dit maakte de uitgever onlangs bekend, meldt Kotaku. Sucker Punch werkt al sinds 2000 exclusief aan games voor Sony-platformen, maar was tot op heden een onafhankelijke ontwikkelaar. Met Sucker Punch in het portfolio varen er nu twintig studio's onder de vlag van Sony Computer Entertainment Worldwide Studios. Hieronder bevinden zich onder andere Naughty Dog, makers van Uncharted, Media Molecule, bekend van LittleBigPlanet en Guerrilla Games, makers van Killzone.

Square Enix brengt True Crime: Hong Kong uit

Square Enix gaat het door Activision geannuleerde True Crime: Hong Kong alsnog uitbrengen, maar onder een andere naam. De uitgever heeft de rechten voor het spel gekocht van Activision, zo vertelt Lee Singleton van Square Enix in een interview met Gamasutra. "We zijn verliefd op de game geworden", aldus Singleton, die aan het hoofd staat van Square Enix London Studios. De uitgever besloot daarop de rechten voor het spel over te nemen. De rechten voor de merknaam True Crime blijven echter bij Activision, de game zal daarom onder een andere naam uitgebracht worden. Wanneer en in welke vorm kon Singleton nog niet zeggen. De ontwikkeling van de actiegame is nog altijd in handen bij United Front Games, bekend van ModNation Racers. Singleton stelt bijzonder tevreden te zijn over de studio en ziet in zijn huidige staat veel potentie in de game. "Het is zo'n spel waarbij je de controller niet neer wil leggen. Het blijft plakken, zoals wij het zeggen. [...] Toen we het team van United Front Games ontmoetten en de game zagen, was de deal wat ons betreft al rond."

Euclideon luidt einde van polygonen in

Volgens technologiebedrijf Euclideon is het einde van polygonen in game-ontwikkeling in zicht. Het bedrijf heeft een nieuwe technologie ontwikkeld waarmee game-objecten niet bestaan uit polygonen, maar uit point cloud data, kleine puntjes. Driedimensionale objecten worden in games nu altijd opgebouwd uit polygonen: platte vlakken die met elkaar verbonden worden. Hoe meer polygonen, hoe minder hoekig en hoe meer realistisch een object er uitziet. De hoeveelheid polygonen in een object wordt echter altijd beperkt door de rekenkracht van het apparaat waarop de game moet draaien. Euclideon zegt met zijn Unlimited Detail-techniek de toekomst voor game-ontwerp te kunnen bepalen. Ze omschrijven hun point cloud data als kleine atomen. Objecten worden met deze techniek opgebouwd uit kleine balletjes (de atomen), wat ervoor zorgt dat objecten als bomen daadwerkelijk rond zijn en niet hoekig zoals het geval is met polygonen. Het belangrijkste wapenfeit van Euclideon is dat dit niet meer rekenkracht kost dan de polygoontechniek.

Japanse en Amerikaanse PS1-games naar Europese Store

Japanse en Amerikaanse games van de eerste PlayStation kunnen binnenkort ook worden uitgebracht in de Europese PlayStation Store. Dit meldt Sony op de Europese PlayStation Blog. PSOne-games die nooit in Europa zijn verschenen, worden ook zelden beschikbaar gesteld via de Europese PlayStation Store. Het blijkt vaak technisch lastig om de NTSC-games om te zetten naar een PAL-formaat, dat hier in Europa de standaard is. Sony's nieuwe regels maken het echter mogelijk voor uitgevers om hun games aan te bieden in de Europese PlayStation Store, zonder dat ze overgezet hoeven te worden naar PAL. Zij moeten dan wel zorgen dat de games gekeurd worden door de juiste instanties, zoals de Pan European Game Information (PEGI).

'Aankondiging Borderlands 2 op komst'

Uitgever 2K Games komt binnenkort met de aankondiging van Borderlands 2. Dit meldt Eurogamer. Eurogamer heeft het nieuws vernomen van bronnen die nauw betrokken zijn bij de ontwikkeling van het spel en zegt dat Borderlands 2 volgend jaar in de winkels ligt voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360. De titel werd enkele maanden geleden al genoemd op het cv van een medewerker die betrokken was bij de ontwikkeling van het eerste deel. De baas van ontwikkelaar Gearbox, Randy Pitchford, zou volgens geruchten de game al per ongeluk hebben bevestigd, toen hem tijdens een community-evenement rondom Borderlands gevraagd werd naar een opvolger.