Problemen met discs X360 niets te maken met firmware

De update waardoor een klein aantal Xbox 360's geen discs meer kan lezen, heeft niets te maken met de update die de komende weken wordt uitgerold, aldus Microsoft. Het probleem komt voort uit een eerder verschenen update die de manier waarop de ingebouwde dvd-speler discs leest, verandert. Gisteren werd bekend dat Microsoft Customer Support e-mails heeft uitgestuurd naar sommige gebruikers van wie de Xbox 360 geen discs meer zou lezen na die update. Microsoft kan naar eigen zeggen via Xbox Live zien wie er door de update getroffen zijn en biedt deze consumenten een nieuwe Xbox 360 S met een harde schijf van 250 gigabyte en een Xbox Live-abonnement van een jaar. Om deze reden spraken vele consumenten de hoop uit dat de firmware ook hun Xbox 360 zou vernielen. Aangezien het een reeds gedane update betreft, kunnen ze die hoop opgeven.

Anarchy Reigns uitgesteld naar 2012

Vechtspel Anarchy Reigns is uitgesteld naar januari 2012. Dit heeft ontwikkelaar Platinum Games aangekondigd in Japan. De nieuwe releasedatum is inmiddels overgenomen op de Nederlandse gamepagina van uitgever Sega. Met Anarchy Reigns wil de Japanse studio, eerder verantwoordelijk voor Madworld, Bayonetta en Vanquish, "de grenzen van het vechtspelgenre verkennen". In de game kunnen meerdere spelers het tegelijkertijd tegen elkaar opnemen in één arena. Naast de optie om met teams tegen elkaar te vechten, is er ook een modus waarin alleen de laatste overlevende de overwinning pakt.

Ronimo komt met Awesomenauts voor XBLA en PSN

Het Utrechtse Ronimo Games heeft Awesomenauts aangekondigd voor Xbox Live Arcade en PlayStation Network. Dit heeft de Swords & Soldiers-ontwikkelaar gedaan middels een persbericht. Ronimo omschrijft de game als een multiplayer online battle arena-game, geïnspireerd door animatiefilms uit de jaren '80. In de Super Smash Bros-achtige game gaan ruimtekikkers met hanekammen, enorme robots en andere buitenaardse wezens met elkaar de strijd aan in een tweedimensionale arena. Ronimo belooft meer van de game te tonen op de aankomende E3, die plaatsvindt van 7 tot en met 9 juni.

Angry Birds 200 miljoen keer gedownload

De bekende Angry Birds-serie is al meer dan 200 miljoen keer gedownload. Dat heeft ontwikkelaar Rovio vandaag bekendgemaakt. De franchise, die onder andere Angry Birds, Angry Birds Seasons en Angry Birds Rio omvat, is verkrijgbaar op Mac, PC, iOS-apparaten, Android-apparaten, PlayStation 3 en PlayStation Portable. Nintendo 3DS-, Wii-, Xbox 360- en Windows Phone 7-versies zijn bovendien onderweg.

Activision gebruikte lek Modern Warfare 3 in zijn voordeel

Activision heeft naar eigen zeggen voordeel gehaald uit het lek rondom Call of Duty: Modern Warfare 3. Publishing CEO Eric Hirshberg verklaart dat tegenover Joystiq. Hirshberg noemt vrijdag, de dag waarop de eerste informatie over het verhaal van Modern Warfare 3 uitlekte, achteraf gezien een "erg interessante en eigenlijk soort van coole dag". Door snel te reageren kon Activision een marketingcrisis ombuigen in zijn eigen voordeel. Activision gaf al snel vier teaser-video's van Modern Warfare 3 vrij en deze zijn de eerste 48 uur tezamen drie miljoen keer bekeken. Soortgelijke trailers van Modern Warfare 2 en Black Ops werden respectievelijk 61 duizend en 89 duizend keer bekeken de eerste twee dagen. Het viertal gepubliceerde teaser-trailers zou normaliter pas over enkele weken worden vrijgegeven.