Alice: Madness Returns bevat originele game

Alice: Madness Returns bevat een downloadcode voor het originele American McGee's Alice. Dat heeft ontwikkelaar American McGee gezegd tegen website CVG. Die game kwam in 2000 alleen uit voor PC en Mac, maar speciaal voor de release van Alice: Madness Returns wordt de game nu ook overgezet naar PlayStation 3 en Xbox 360. Of de game nog grafisch wordt opgepoetst voor de nieuwe release, is onbekend. Daarnaast vertelt de ontwikkelaar dat er downloadbare content voor Alice: Madness Returns zal verschijnen in de vorm van nieuwe jurken die Alice kan dragen. Deze jurken hebben unieke vaardigheden, waardoor spelers de game op andere manieren kunnen doorspelen.

Portal 2 eerder verkrijgbaar

Portal 2 is gereleased op Steam voor PC en Mac, dat is enkele dagen eerder dan aanvankelijk was gepland. Dit is het resultaat van een uitgebreide alternate reality game opgezet door ontwikkelaar Valve. Hoewel PlayStation 3- en Xbox 360-bezitters officieel moeten wachten tot 21 april, de releasedatum die door uitgever Electronic Arts is vastgelegd, bieden verschillende Nederlandse winkels de game ook voor die platformen aan. GameMania heeft bijvoorbeeld besloten vanaf vandaag de game voor alle platformen in de schappen te leggen. Nedgame heeft het spel nog niet binnen, maar weet nog niet zeker of het de game voor donderdag gaat verkopen.

Minecraft-kloon snelst verkopende Xbox Live Indie-game

FortressCraft, een kloon van de populaire PC-game Minecraft, is de snelst verkopende Xbox Live Indie-game aller tijden. Dat zegt ontwikkelaar ProjectorGames. De MineCraft-kloon is op de dag van release zestienduizend keer verkocht en heeft daarmee het record van I MAED A GAM3 W1TH ZOMBIES 1N IT!!!1 van Ska Studios verbroken. ProjectorGames heeft onthuld dat zeventig procent van de spelers die de gratis trial hebben geprobeerd ook de volledige game hebben gekocht. Aanzienlijk hoger dan de conversieratio van vijf procent waar ontwikkelaars doorgaans op kunnen rekenen, zegt de ontwikkelaar. FortressCraft is te koop voor 240 Microsoft-punten, ongeveer 3 euro, op de Amerikaanse Xbox Live Marketplace.

Elektrische impuls in brein verbetert gamevaardigheden

Mensen worden scherper wanneer hun brein elektrisch gestimuleerd wordt met een laag voltage. Dat blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse defensie met gamende soldaten. Tijdens het onderzoek, uitgevoerd door het Amerikaanse Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), moesten soldaten de trainingsgame DARWARS Ambush! spelen. De proefpersonen werd opgedragen een gebied af te speuren en alert te zijn voor gevaarlijk situaties, zoals geïmproviseerde bommen achter prullenbakken en de schaduw van een sluipschutters op een dak.

Uncharted 3-bèta eind juni van start

De bèta van Uncharted 3: Drake's Deception gaat op 28 juni van start voor PlayStation Plus-abonnees en bezitters van InFamous 2. Dat heeft Sony bekendgemaakt op de PlayStation Blog. Alle andere PlayStation 3-bezitters kunnen de bèta vanaf 5 juli gratis downloaden. De bèta geeft spelers de kans de multiplayermogelijkheden van Uncharted 3 te testen. Denk daarbij aan de mogelijkheid om personages aan te passen, om vrienden te vergezellen in een multiplayerpotje dat al aan de gang is en de optie om de multiplayer te spelen met twee personen op één spelcomputer via de splitscreen-optie.

'Sony zet productie PSPgo stop'

Volgens een blog van een Japanse gamewinkelmedewerker stopt Sony met het produceren van de PSPgo. Sony wil de berichten bevestigen, noch ontkennen. Het bedrijf zegt de PlayStation Portabel te blijven leveren, maar wil tegenover Eurogamer.net geen uitspraken doen over de PSPgo in het bijzonder. De Japanse blogger beweert dat zijn winkelmanager te horen heeft gekregen dat de productie van het apparaat is gestopt en dat zijn winkel geen nieuwe levering meer krijgt.