Ubisoft bevestigd Uplay Passport, kost een tientje

Ubisoft heeft bevestigd dat het Uplay Passport gaat introduceren, een eenmalig te gebruiken code die toegang geeft tot de multipayercomponenten van zijn games. Een losse code kost 9,99 dollar. Hoeveel het Uplay Passport in Europa gaat kosten is nog niet bekend, hoewel waarschijnlijk is dat het eveneens een tientje betreft. Met de prijs zit Ubisoft op één lijn met zijn concurrenten, die reeds een vergelijkbaar systeem hebben ingevoerd. Zij hanteren daarbij hetzelfde principe: games worden geleverd met één code, die ingevoerd moet worden om toegang te krijgen tot de multiplayermodus.

Downloaden op Steam verbeterd

Het downloaden van content op Steam is verbeterd op meerdere vlakken. Alle verbeteringen komen er op neer dat spelers minder lang hoeven te wachten op hun downloads. Dit meldt Valve, ontwikkelaar van het platform, op Steampowered. Bepaalde content kan met het nieuwe systeem per direct wordengedownload, zonder dat de gebruiker hiervoor verdere actie hoeft te ondernemen. In de toekomst zal steeds meer content op deze manier beschikbaar komen voor spelers. Ook de downloadsnelheid is verbeterd, via aanvullende bandbreedte. Dit moet er onder meer voor zorgen dat downloads niet stilvallen wanneer spelers massaal tegelijkertijd een game gaan downloaden, iets wat in het verleden regelmatig voorkwam op Steam.

Team Meat-baas komt met dungeon crawler voor PC

Edmund McMillen, mede-oprichter en baas van Super Meat Boy-maker Team Meat, komt volgende maand met een dungeon crawler voor PC. Het spel heet The Binding of Isaac en kent een spelopzet gelijk aan die van de eerste Zelda. The Binding of Isaac moet wanneer het uitkomt in augustus zo'n 10 kerkers bevatten, met daarin meer dan 70 speciale items, meer dan 10 bazen en 42 verschillende soorten vijanden. De muziek in het spel wordt gemaakt door Danny B, die ook de soundtrack van Super Meat Boy heeft verzorgd.

Call of Duty Elite-bèta deze zomer ook voor PS3-gebruikers

De bèta van multiplayerservice Call of Duty Elite, die onlangs van start is gegaan op Xbox Live, wordt later deze zomer ook beschikbaar gesteld aan PlayStation 3-gebruikers. De PC-bèta volgt in de herfst van dit jaar. Dit maakte uitgever Activision bekend. Sinds kort is het voor Xbox Live-gebruikers die zijn toegelaten tot de bèta mogelijk om hun statistieken van Call of Duty: Black Ops op te vragen binnen Elite. Ook kunnen zij gebruikmaken van de sociale features die de service biedt. Vanaf zijn officiële release op 8 november zal Elite ook voor Modern Warfare 3 beschikbaar zijn.

The Witcher 2 krijgt gratis DLC via patch

Een aankomende patch voor The Witcher 2: Assassins of Kings voegt onder meer een nieuwe quest toe aan het spel. Ook brengt de update een aantal verbeteringen wat betreft gameplay en interface. Dit valt te lezen op de officiële website van The Witcher. De gratis downloadbare content, een quest genaamd 'A Sackful of Fluff', is te vinden in het tweede hoofdstuk van het spel. De aanpassingen aan de interface zorgen er onder meer voor dat spelers met één druk op de knop een eerder gemaakt savebestand kunnen laden en dat zij de hud van het spel kunnen verbergen om screenshots te maken. Wanneer de patch precies uitkomt is nog niet bekend.