Crytek: 'Next-gen consoles moeten 8 gb aan RAM hebben'

Volgens Tiago Sousa, Cryteks graphics-technicus, moeten nieuwe spelcomputers van Sony en Microsoft acht gigabyte aan RAM hebben, zestien keer zoveel als de PlayStation 3 en Xbox 360 hebben. "Als ik Microsoft en Sony ergens op moet wijzen, dan is dat op het geheugen. Het is veel te laag en de grootste beperkende factor vanuit visueel oogpunt", vertelt Sousa aan Digital Foundry. Crytek heeft afgelopen maart met Crysis 2 voor het eerst een game uitgebracht voor Xbox 360 en PlayStation 3.

Square Enix bereidt zich voor op nieuwe spelcomputers

Volgens de Canadese website La Presse wil uitgever en ontwikkelaar Square Enix een tweede studio openen in Canada ter voorbereiding op de opvolgers van de PlayStation 3, Wii en Xbox 360. "Nieuwe spelcomputers van Microsoft, Sony en Nintendo vereisen meer aandacht en meer personeel. We willen goed voorbereid zijn", vertelt Stéphane D'Astous van Eidos Montreal aan La Presse. De nieuwe studio, die eventueel in Montréal, Vancouver of Toronto gevestigd zal worden, gaat ongeveer 100 extra banen creëren binnen Eidos Montréal. De tweede studio in Canada wordt naar verwachting in 2012 geopend, hetzelfde jaar waar volgens geruchten de nieuwe spelcomputer van Nintendo, onofficieel ook Wii 2 of Wii HD genoemd, gelanceerd wordt.

Warner Bros. legt nieuwe domeinnamen vast voor Batman-game

Warner Brothers, uitgever van Arkham City, heeft een aantal nieuwe domeinnamen geregistreerd met Batman in hun naam en wijzen volgens website Joystiq op een nieuwe Batman-game. BatmanImpostors.com, BatmanImposters.com, BatmanRedHoods.com, BatmanHush.com, BatmanHushGame.com en BatmanKnightFell.com lijken te horen bij een gerucht uit februari toen een aantal Britse winkels de onbekend game Gotham City Imposters op hun website vermeldde. Volgens een bron van website XBLAFans is deze game inmiddels in ontwikkeling voor Xbox Live Arcade.

Hush is de naam van een bekende vijand van Batman; Red Hood is de naam van de antiheld waarin Jason Todd, de tweede Robin uit de Batman-stripserie, verandert na zijn 'dood'; Batman: Impostors is de naam van een vierdelige stripserie; Knight Fell of Knightfell is niet bekend in het Batman-universum, maar Knightfall is de naam van een bekende Batman-verhaallijn.

Vier miljoen levels in LittleBigPlanet gecreëerd

Spelers hebben in totaal meer dan vier miljoen levels gecreëerd in LittleBigPlanet 1 en 2 meldt Eric Levine, PR-manager Sony Computer Entertainment Amerika, op de Amerikaanse PlayStation Blog."Voor ons was altijd het meest interessante om te zien wat de community doet met de tools van LittleBigPlanet. We zijn gelukkig en onder de indruk van hoe creatief en vindingrijk spelers zijn en het is inspirerend om te zien met hoeveel passie spelers over de hele wereld te werk gaan met het spel", meldt ontwikkelaar Media Molecule.

Spelers krijgen binnenkort ook meer mogelijkheden dankzij downloadbare content van Killzone en Tron. Eind april komt het Tron-pakket uit dat twee neon-outfits en –stickers toevoegt aan het spel. In mei komt vervolgens het Killzone-pakket dat outfits van Sev en een Helghast bevat, samen met 32 nieuwe stickers.

Tweedehands kopers Socom missen features

Volgens Jeremy Dunham, communitymanager van ontwikkelaar Zipper Interactive krijgen spelers die Socom: Special Forces tweedehands kopen te maken met een aantal beperkingen. Enkele features worden verkregen met een code in de verpakking van de game die eenmalig te gebruiken is. Wanneer deze code is gebruikt, kan een eventuele volgende bezitter van het spel deze features vrijkopen in de PlayStation Store voor 14,99 dollar.

De features worden verzameld onder de noemer Socom Pro. Pro-spelers krijgen toegang tot speciale playlists die voortdurend worden aangepast. Ook krijgen zij twee andere wapens: de M-16 en AK-47. In de toekomst zullen mensen die geen Pro-features hebben uitgesloten worden van exclusieve multiplayer-maps, diverse toevingen aan de coöperatieve modus, Pro-ranglijsten en meer.