Mass Effect 3 krijgt coöpmodus volgens gerucht  

Mass Effect 3 krijgt mogelijk een coöpmodus voor vier spelers. Dit heeft Eurogamer.net vernomen van een anonieme bron. Het is niet de eerste keer dat een dergelijk gerucht opduikt. Eerder ging al het gerucht dat het derde deel in de serie een multiplayermodus zou krijgen vergelijkbaar met de Horde Mode in Gears of War, waarin spelers het op moeten tegen steeds lastiger golven aan vijanden. De bron meldt verder dat er binnen de multiplayer ook competitieve elementen aanwezig zijn, en er voor het maken van de modus niet is ingeleverd op de singleplayerervaring.  

Microsoft geeft ontwikkelingspakket Kinect vrij  

Microsoft heeft het ontwikkelingspakket voor de Kinect-sensor gratis beschikbaar gesteld voor PC-gebruikers. De software is te downloaden via de website van de uitgever. Microsoft laat weten dat het ontwikkelingspakket niet voor commerciële doeleinden bedoeld is, daarvoor verschijnt later nog een aparte versie. De SDK, wat staat voor software development kit, bevat onder meer een aantal drivers en API's om te experimenteren met Kinect. Zo krijgen gebruikers toegang tot de rauwe beelden die de camera's in de Kinect-sensor opvangen, en kunnen zij werken met de motion tracking-functionaliteit. Ook wordt er een document van meer dan honderd pagina's geleverd met daarin technische informatie over de software.  

Battlefield 3 voor het eerst getoond op console  

Battlefield 3 is voor het eerst op een console gedemonstreerd. De PlayStation 3-versie van de game werd afgelopen nacht voor het eerst getoond op de Amerikaanse show Late Night With Jimmy Fallon. Alle beelden die tot afgelopen nacht van de first-person shooter waren gepubliceerd, waren afkomstig van de PC-versie van het spel. Het was duidelijk dat de getoonde grafische prestaties niet mogelijk zouden zijn op de PlayStation 3 en Xbox 360. Sceptici vreesden dat de game er niet goed uit zou zien op de spelcomputers.  

Gasthoogleraar VU: 'Games maken agressief'  

Gewelddadige games maken spelers agressief. Brad Bushman, een Amerikaanse gasthoogleraar aan de Vrije Universiteit, concludeert dit op basis van 381 reeds uitgevoerde onderzoeken naar de effecten van dit soort games. Dit schrijft Sp!ts vanochtend. Bushman presenteert zijn meta-onderzoek aanstaande maandag op de Vrije Universiteit te Amsterdam. De onderzoeker heeft de resultaten van 381 onderzoeken verzameld, waarvoor in totaal 130.295 respondenten zijn onderzocht. Bushman concludeert hieruit dat gewelddadige games ervoor zorgen dat agressieve gedachten en boze gevoelens bij gamers toenemen terwijl behulpzaamheid en gevoelens van empathie voor anderen afnemen. 

Valve aanwezig bij Gamescom  

Valve Software, de studio achter onder andere de Half-Life- en Portal-series, is dit jaar aanwezig op Gamescom. Dit meldt website Eurogamer. Valve is doorgaans niet aanwezig op gamebeurzen; dat Valve wel aanwezig is op Gamescom wijst erop dat de studio een nieuwe game zal tonen. Mogelijk is dit Dota 2, het enige nieuwe project waarover de studio recent nog heeft gecommuniceerd. Valve-fans hopen vooral op een aankondiging van Half-Life 3. Gamescom vindt plaats in Keulen van 17 tot en met 21 augustus.