Portal gratis te downloaden

Portal is tot 20 september gratis te downloaden via Steam. Dit blijkt uit website Learn With Portals van ontwikkelaar Valve. De reden dat Valve Portal gratis weggeeft is om het gebruik van de game in lesprogramma's te stimuleren en te promoten. Portal kan helpen de concentratie van leerlingen vast te houden, "een van de grootste uitdagingen in het lesgeven in scheikunde, technologie, wiskunde en bouwkunde", zo valt te lezen op de website. Zowel de PC- als Mac-versie zijn nog tot 20 september gratis.

Meest recente Mortal Kombat succesvolste van de serie

Met drie miljoen verkochte exemplaren is de meest recente Mortal Kombat "de meest succesvolle consolegame van de franchise". Dit maakte uitgever Warner Bros. bekend. Mortal Kombat is daarmee op dit moment ook het bestverkochte vechtspel van 2011. "Iedereen hier bij [ontwikkelaar] NetherRealm Studios is erg blij dat de spelers het spel hebben omarmd", zo laat bedenker van de serie Ed Boon weten. "De reacties van de fans op de nieuwste game in de reeks waren het harde werk meer dan waard."

Bethesda dacht aan Game of Thrones-RPG

Bethesda overwoog een role-playing-game te maken gebaseerd op de A Song of Ice and Fire-boekenserie, waarvan Game of Thrones het eerste deel is. Dit zei de CEO van Bethesda, Todd Howard, in een interview met het tijdschrift EGM. Howard legt uit dat Bethesda er uiteindelijk voor koos om het niet te doen, vanwege The Elder Scrolls V: Skyrim. "We wilden onze tijd stoppen in het maken van een eigen wereld. Maar voordat we aan Skyrim begonnen, waren er gesprekken tussen ons en de mensen van schrijver George R.R. Martin gaande. Beide partijen vonden de samenwerking een goed idee."

Metal Gear Solid HD-collectie bevat MSX-titels

De Metal Gear Solid HD Collection bevat de originele MSX-titels uit de serie, Metal Gear en Metal Gear 2: Solid Snake. Dat meldt uitgever Konami in een persbericht. Een Europese releasedatum is nog niet bekendgemaakt, maar volgens ontwikkelaar Konami volgt een aankondiging hierover binnenkort. De Europese versie van de HD-collectie verschijnt op Xbox 360 en PlayStation 3 en komt met opgepoetste versies van Metal Gear Solid 2, Metal Gear Solid 3 en Metal Gear Solid: Peace Walker.

Dice: 'Battlefield-spelers boos bij gratis DLC'

Ontwikkelaar Dice heeft veel kritiek gekregen op het gratis aanbieden van maps voor Battlefield: Bad Company 2. Dit terwijl het geprezen werd om zijn betaalde DLC voor het spel. Executive producer Patrick Bach spreekt hierover zijn verwondering uit in een interview met website OXM. "Het klinkt vreemd, maar mensen waren boos op ons." Bach legt uit dat het voor een consument makkelijker is om te begrijpen dat als je ergens voor betaalt, je er iets goeds voor terugkrijgt. "Als we de kleine dingen gratis weggeven, is men meer verbolgen dan vrolijk. 'Drie maps? Dat is niet genoeg', waarop ik reageerde dat de maps gratis zijn. De reactie van de mensen daarop was: 'Ik zou tien dollar betalen als het er vijf waren.' "