Valve: 'Populaire mensen moeten minder voor game betalen'

Het businessmodel waarbij een game voor iedere consument even duur is, klopt niet. Gabe Newell, mede-eigenaar van Portal 2-ontwikkelaar Valve, zegt in een interview met Develop dat populaire mensen minder zouden moeten betalen voor hun games. "De industrie gebruikt een kapot model waarbij iedereen dezelfde prijs betaalt. Dit is een bug, en het is iets dat we willen oplossen middels onze filosofie bij het creëren van entertainmentproducten", zegt Newell. "Wat je wilt doen is een optimale prijsservice voor iedere klant maken, en kijken wat het beste bij ze past. We moeten klanten, allemaal, een robuuste set opties geven om ze te laten bepalen hoe ze voor hun content betalen." Als voorbeeld noemt Newell een model waarbij klanten minder hoeven te betalen naarmate ze leuker zijn om mee samen te spelen. "Sommige mensen nemen veel mensen mee als ze op een server gaan spelen. Andere mensen zorgen ervoor dat spelers weggaan van een server. We zouden een goede manier moeten hebben om dat vast te leggen. We moeten een manier hebben om de mensen die goed zijn voor onze community te belonen."

Alle The Witcher 2-DLC wordt gratis

Alle downloadbare content die verschijnt voor The Witcher 2 zal gratis te verkrijgen zijn. Dit vertelt ontwikkelaar CD Projekt op basis van klantenvragen, meldt website Neoseeker. CD Projekt vraagt alleen geld voor de uitbreidingspakketten van de game. De eerste downloadbare content wordt verwacht op de dag van release van The Witcher 2. De actievolle role-playing-game wordt verwacht op twintig mei en verschijnt alleen voor PC. Daarnaast onthulde CD Projekt dat savebestanden die spelers van het eerste deel meenemen naar The Witcher 2 niet alleen het verhaal beïnvloeden, maar ook geld, bepaalde objecten en uitrusting. Zo kunnen spelers het befaamde Raven Armor meenemen naar het tweede deel.

Sony ondervindt problemen door grote vraag naar PSN

Sony kon de grote stroom aan gamers die gisteravond en afgelopen nacht hun wachtwoord wilden wijzigen niet aan. Dat schrijft het bedrijf op de PlayStation Blog. Iedere PlayStation 3-bezitter die gisteren het PlayStation Network opwilde, moest eerst een update downloaden en installeren en daarna een nieuw accountwachtwoord aanvragen. Sony verstuurt dan een e-mail waarmee gebruikers hun wachtwoord kunnen resetten. De servers konden de grote stroom aan aanvragen echter niet aan, waardoor Sony de dienst dertig minuten heeft moeten uitschakelen. De e-mails met wachtwoordgegevens kunnen daardoor langer dan gebruikelijk op zich laten wachten, meldt Sony.

Vliegtuigracer Skydrift aangekondigd

Ontwikkelaar Digital Reality heeft de vliegtuigracer Skydrift onthuld op Facebook. De game komt aankomende zomer als download uit voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360. Om als eerste over de streep te komen in Skydrift moeten spelers niet alleen de snelste zijn en het beste sturen, ook kunnen ze hun tegenstanders uit de lucht schieten met de power-ups die over de luchtparkoers zijn verspreid. Een ander element om rekening mee te houden zijn gevaren in de omgeving, zoals vallende rotsblokken.

'God of War PSP -collectie naar PS3'

De God of War-games voor PlayStation Portable komen naar verluidt als de God of War Portable Collection naar PlayStation 3. Website The Magic Box zegt hierover een persbericht te hebben ontvangen van Sony Computer Entertainment Taiwan. De collectie, die God of War: Chains of Olympus uit 2008 en God of War: Ghost of Sparta uit 2010 bevat op één disc, zou op 7 juli uitkomen in Japan. De games zijn voorzien van verbeterde graphics en zijn speelbaar in high definition. Sony heeft niet op deze geruchten gereageerd. Westerse takken van Sony hebben nog niets gemeld over God of War Portable Collection en het persbericht waarover The Magic Box spreekt, is niet te vinden op de Taiwanese PlayStation-website.