El Shaddai komt naar Android-apparaten

Een Android-versie van El Shaddai: Ascension of the Metatron is in de maak. Dat maakte Famitsu.com vandaag bekend. De site publiceerde twee screenshots van de Android-versie van de game. Hierop is te zien dat de game een 2D side-scroller wordt. Het is nog niet bekend of de game gebaseerd is op het verhaal van de console-versies van El Shaddai, of dat het een op zichzelf staand avontuur wordt. Ook een releasedatum van de game is nog niet bekend.

Diablo III krijgt betaaloptie via Paypal

Diablo III biedt spelers de optie om te betalen met Paypal binnen het veilingsysteem van de game. Dit meldt GamesIndustry.biz. Paypal kan daarnaast ook gebruikt worden om bepaalde abonnementen binnen Battle.net te activeren. "Gamers willen zich focussen op gamen en geven de voorkeur aan in-game betalingen die makkelijk en veilig zijn", aldus Carey Kolaja, senior director of emerging opportunities bij Paypal. "Uit ons onderzoek blijkt dat zeventig procent van de gamers Paypal gebruiken. We geloven dat dit komt omdat wij dit centrale principe snappen."

PlayStation Vita kan PS3-games streamen

Met de Remote Play-functie van de PlayStation Vita is het mogelijk om Playstation 3-games te streamen op de handheld, zowel in singleplayer als in coöp met een andere PS3-gebruiker. Dit demonstreerde Sony's Shuhei Yoshida tijdens de persconferentie die de uitgever hield in Tokio. Tijdens de persconferentie werd aan de hand van Killzone 3 gedemonstreerd hoe de game met de PS Vita gespeeld kan worden op een PS3. De handheld heeft niet exact dezelfde besturingsopties als een DualShock-controller, daarom worden de knoppen die op de Vita ontbreken vervangen door een besturing via de touchpad op de achterkant van de handheld.

Soulcalibur V verschijnt begin 2012

Soulcalibur V verschijnt in het begin van 2012 voor PlayStation 3 en Xbox 360. Dit heeft ontwikkelaar en uitgever Namco Bandai gisteren tijdens de Tokyo Game Show onthuld. Producent Hisaharu Tago onthulde daarnaast enkele feiten over de ontwikkeling van Soulcalibur V aan het publiek. De vechtgame wordt gemaakt in samenwerking met CyberConnect 2, dat ook werkt aan Asura's Wrath. De muziek in het spel is gecomponeerd door Creative Intelligence Arts, met stukken van Cris Velasco (God of War III) en Inon Zur (Dragon Age). De audio is in handen van Forcewick Sound Design, dat hulp krijgt van Grammy-winnaar John Kurlander.

114 miljoen GTA-games verscheept

Er zijn 114 miljoen games binnen de Grand Theft Auto-serie verscheept. Dat heeft Take-Two, het moederbedrijf van GTA-uitgever Rockstar Games, bekendgemaakt. Grand Theft Auto IV is het meest succesvol gebleken binnen de franchise. De game is 22 miljoen keer verscheept, een half miljoen keer meer dan Grand Theft Autp: San Andreas. Grand Theft Auto is verreweg de meest succesvolle serie voor Take-Two.