EA haalt Crysis 2 van Steam

Crysis 2 is niet langer beschikbaar op het digitale distributieplatform Steam, zo meldt Kotaku. De game heeft nu een "Only on Origin"-label, wat inhoudt dat de game alleen op Electronic Arts' eigen distributieplatform Origin beschikbaar is. Hoewel de game niet langer op Steam te verkrijgen is, bieden sommige andere downloadwinkels de game nog wel aan. Bij Direct2Drive, Amazon, Gamersgate, Impulse en GameTron zit de first-person shooter nog in het assortiment. Het is onduidelijk of EA de game ook bij die aanbieders weg zal halen. Dit lijkt echter een logische stap, gezien de uitgever zelf beweert dat Crysis 2 alleen op Origin beschikbaar is.

Iwata: '3DS voldoet niet aan verwachtingen'

De Nintendo 3DS heeft niet voldaan aan de verwachtingen die Nintendo vooraf aan zijn nieuwe handheld gesteld had. Dit zegt Satoru Iwata, de CEO van het bedrijf. "We kunnen stellen dat de 3DS een sterke lancering kende, maar daarna heeft het apparaat niet voldaan aan onze interne verwachtingen. En daarmee bedoel ik dat hoewel de reserveringen op een hoog niveau lagen, en de eerste impressies positief, zij in contrast staan met de situatie waarin de 3DS zich nu bevindt", aldus Iwata. De CEO van Nintendo stelt verder dat het apparaat niet zijn weg heeft gevonden van early adopters naar een breder publiek, althans niet op de manier zoals de uitgever gehoopt had. "De huidige situatie is een gevolg van het feit dat we een aantal games en services zoals de eShop en 3D Video's uit hebben moeten stellen, en daardoor niet aan de hoge verwachtingen hebben kunnen voldoen die consumenten voorafgaand aan de lancering hadden. We misten daardoor momentum."

'Grafische kaart Wii U krachtiger dan die van X360 en PS3'

De grafische kaart in de Wii U is krachtiger dan de videokaarten in de Xbox 360 en PlayStation 3. Dit meldt Engadget op basis van informatie van de Japanse website Game Watch. De kaart is gebaseerd op de R770-chip van Radeon, gebruikt in de Radeon HD 4000-serie. De laatste kaart uit die serie is de Radeon HD 4890, een kaart van ruim twee jaar oud. Recentere kaarten binnen AMD's ATI Radeon-lijn maken gebruik van nieuwere chipsets. Hoewel de Wii U gebruikmaakt van een relatief oude videokaart, is deze wel krachtiger dan de videokaarten in de PlayStation 3 en Xbox 360. Die spelcomputers zijn respectievelijk 4,5 en 5,5 jaar oud.

Aftakking Anonymous valt drie gameservers aan

LulzSec, een aftakking van de hackersgroepering Anonymous, heeft gisteravond servers van een drietal games aangevallen. De groep eiste hier openlijk de verantwoordelijkheid voor op. Gisterenavond gingen zowel de servers van EVE Online, Minecraft als League of Legends offline vanwege de DDoS-aanvallen. "EVE Online en gerelateerde services zijn aangevallen. Uit voorzorgsmaatregelen hebben we [de servers] offline gehaald. Ze komen zo spoedig mogelijk weer online", aldus ontwikkelaar CCP. Ook de servers van Minecraft zijn aangevallen en werden kort daarna offline gehaald, zo laat de ontwikkelaar van de game, Notch, weten. Tot slot heeft LulzSec de servers van League of Legends aangevallen. De aanvallen op de drie games werden ingezet nadat LulzSec zijn volgers had opgeroepen om ideeën voor nieuwe hackdoelwitten in te sturen.

Rage-team gaat werken aan Doom 4

Zodra de first-person shooter Rage aankomende oktober af is, gaat zijn ontwikkelteam van id Software zich volledig richten op het maken van Doom 4. Dat zegt ids mede-oprichter John Carmack tegen Eurogamer.net. Ook Carmack zelf zal zich storten op het vierde deel in de legendarische shooter-serie. Er wordt al sinds 2008 met een kleiner team aan Doom 4 gewerkt; dit team wordt aanzienlijk uitgebreid zodra Rage af is. De game komt uit voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360. Carmack denkt dat Rage 2 uit zal komen voor de volgende generatie spelcomputers. Verder legt Carmack uit dat de singleplayermodus van Doom 4 op dertig frames per seconde zal draaien op PS3 en Xbox 360. Dit terwijl Rage wel op zestig fps draait. De reden is dat de ontwikkelaar veel vijanden tegelijk op de speler af willen sturen, dit is volgens Carmack met de huidige generatie spelcomputers technisch niet mogelijk op zestig fps. Hij belooft dat de multiplayer van Doom 4 wél op die framerate zal draaien.