Modders brengen eigen patches uit voor Dead Island

Een groep Steam-gebruikers is een actie gestart om zelf patches voor de PC-versie van Dead Island uit te brengen. Op het Steam-forum worden de updates beschikbaar gesteld. In het forumtopic is een lijst te zien met de tot nu toe uitgebrachte patches en verbeteringen voor het spel. Een aantal aanpassingen zijn het uitzetten van de motion blur, verbeterde muis- en toetsenbordondersteuning en de mogelijkheid om de hud van het spel uit te zetten. Ook is er een mod genaamd Fists of Rage gemaakt, die de spring- en rencapaciteit van spelers vergroot en hen in staat stelt om zombies met de blote vuist meters ver weg te slaan.

Dead or Alive 5 aangekondigd door Team Ninja

Dead or Alive 5 is in ontwikkeling voor PlayStation 3 en Xbox 360. Dit heeft ontwikkelaar Team Ninja vandaag bekendgemaakt tijdens een presentatie van uitgever Tecmo op de Tokyo Game Show. Het hoofd van Team Ninja, Yosuke Hayashi, liet achter gesloten deuren de eerste beelden van het vijfde deel zien. In een vertoonde teaser was een vroege versie van het spel te zien waarin Ryu Hayabusa uit Team Ninja's andere game Ninja Gaiden het opnam tegen zijn rivaal Hayate, zo vertelt Joystiq. Het gevecht vond plaats hoog in een felverlichte stedelijke omgeving.

PlayStation Vita-accu levert drie tot vijf uur gameplay

Er kan tussen de drie tot vijf uur gespeeld worden met een opgeladen PlayStation Vita-accu. Dit liet Sony weten tijdens de persconferentie die het bedrijf vannacht hield. Sony gaf daarnaast nog enkele andere details vrij over de accuduur. De schatting van drie tot vijf uur geldt voor wanneer spelers gamen zonder verbinding te maken met het internet. Als zij video's afspelen, houdt de handheld het maximaal vijf uur vol. Muziek luisteren kan zo'n 9 uur, mits het apparaat op standby staat. Het opladen van de Vita-accu neemt ongeveer twee uur en veertig minuten in beslag, liet Sony tot slot weten.

Catherine uitgesteld naar begin 2012

De Europese release van Catherine is verschoven naar het begin van 2012. Dit maakte uitgever Deep Silver bekend aan website MCV. De game, die een combinatie is van een puzzelspel en een role-playing-game, verscheen al wel in Japan en de Verenigde Staten. Een release voor Europa stond oorspronkelijk gepland voor dit jaar. Het is onbekend waarom Catherine is uitgesteld tot 2012.

Windows 8 krijgt Xbox Live-integratie

Xbox Live, de onlinedienst van de Xbox 360, wordt geïntegreerd in Windows 8 onder de noemer Xbox Live on Windows. Dat heeft Larry 'Major Nelson' Hryb, director of programming voor Xbox Live, bekendgemaakt op zijn blog. "Xbox Live brengt je games, muziek, films en televisieseries naar je favoriete Microsoft- en Windows-apparaten. Xbox Live naar Windows 8 brengen is onderdeel van onze visie om je alle entertainment die je maar wilt aan te bieden en je deze te laten delen met mensen waar je om geeft", aldus Hryb.