SEGA: 'Wii U komt tussen mei en juli 2012'

Nintendo's nieuwe console, de Wii U, wordt "in de lente of zomer van 2012" gelanceerd, zo stelt SEGA. Dit vertelde Alan Pritchard, onderdirecteur bij de uitgever, aan Gamespot. Pritchard werd tijdens het interview gevraagd of Sonic Generations ook op de Wii U verschijnt, waarop hij antwoordde: "de timing werkt gewoon niet. Generations komt uit in november [2011] en de Wii U komt in de lente/zomer [van 2012]. Generations zes of acht maanden na de release op PS3, Xbox 360 en 3DS nogmaals uitbrengen op een ander platform is waarschijnlijk niet de beste strategie." Nintendo heeft nog niet gereageerd op de uitspraak van Pritchard. Wel heeft de uitgever bevestigd dat de Wii U volgend jaar verschijnt.

THQ komt met grote aankondiging op Gamescom

THQ heeft laten weten in augustus op de Gamescom-beurs in Duitsland met een grote aankondiging te komen. Dit zei Danny Bilson, hoofd Core Games bij de uitgever, tijdens een interview met Eurogamer. Buiten het aankondigingen van de aankondiging wilde Bilson geen details over de game bekendmaken. Hij liet verder weten op de Tokyo Game Show, die in september plaatsvindt, voor het eerst gameplay te laten zien van Devil's Third. Devil's Third is een nieuw IP van Ninja Gaiden-bedenker Tomonobu Itagaki, en wordt uitgegeven door THQ. Ook zal de uitgever de nieuwe shooter van Left 4 Dead-makers Turtle Rock onthullen.

DICE reageert op ophef over reserveringsbonus Battlefield 3

Ontwikkelaar DICE heeft gereageerd op de ophef die is ontstaan toen uitgever EA bekendmaakte spelers van Battlefield 3 als reserveringsbonus extra wapens en vaardigheden te geven. De studio stelt dat het de multiplayer niet oneerlijk maakt voor spelers die niet de extra's zullen ontvangen. Spelers die de Physical Warfare-editie van Battlefield 3 bij een bepaalde retailer voorbestellen krijgen onder meer een extra machinegeweer en een sluiperschuttersgeweer dat hen stealth-vaardigheden verschaft. Uitgever EA kon bij het bekendmaken van deze bonussen rekenen op flinke kritiek, omdat het de balans van de multiplayer zou verpesten. Ontwikkelaar DICE zegt nu echter de extra's speciaal te hebben geselecteerd zodat zij "geen significante voordelen bieden." Iedere speler die Battlefield 3 voorbestelt krijgt sowieso een map pack, Back to Karkand, dat later ook tegen betaling beschikbaar wordt gesteld.

Devil's Third gepland voor 2013

De nieuwe actiegame van Ninja Gaiden-bedenker Tomonobu Itagaki, Devil's Third, komt niet voor 2013 uit. Dit meldt Itagaki aan de website Impress Watch. Itagaki liet onlangs weten dat de ontwikkeling voor zo'n twintig tot dertig procent is afgerond. Aanvankelijk stond Devil's Third gepland voor 2012. Uitgever THQ maakte vandaag bekend dat het op de Tokyo Game Show gameplay van het spel zal laten zien. Itagaki denkt ook aan een Wii U-release van het spel, een console die hem ideaal lijkt voor Japanse gezinnen met maar één televisie. Devil's Third is een actiegame die spelers zowel met zwaarden als geweren aan de slag laat gaan. Een belangrijk onderdeel van de titel wordt het multiplayercomponent.

Crytek brengt CryEngine naar Wii U

Ontwikkelaar Crytek heeft bevestigd dat het zijn CryEngine-technologie naar de Wii U gaat brengen. Dit deed CEO Cevat Yerli tijdens een interview met Develop. "Ondersteuning van de Wii U door ons gaat er zeker van komen. We hebben het nog niet laten zien, maar het draait in principe al", aldus Yerli. De keuze om de CryEngine ook voor de Wii U geschikt te maken maakt deel uit van Crytek's strategie om het aantal toepassingen van zijn technologie verder uit te breiden. Ook wordt gewerkt aan ondersteuning voor Kinect. "Kinect is ook een bepalende factor in het ontwikkelen voor toekomstige platformen, dus ondersteuning daarvoor is belangrijk. En dan heb ik het niet over de standaard ondersteuning, nee ik praat over vergaande ondersteuning."

Bungie onthult binnenkort Bungie Aerospace

Ontwikkelaar Bungie onthult in de komende weken een nieuw project, genaamd Bungie Aerospace. De aankondiging vindt plaats binnen een feestelijke periode voor de studio, waarin het zijn twintigjarige bestaan viert. Bungie komt tussen 23 juni en 7 juli met een aantal speciale acties rondom zijn twintigjarige bestaan, waaronder het bekendmaken van Bungie Aerospace. Verder wordt er artwork van Halo geveild en krijgen spelers de kans om de strijd aan te gaan met Bungie-medewerkers. Wat Aerospace precies inhoudt, is nog niet bekendgemaakt.