Angry Birds-maker ‘Wij zijn snelst groeiende consumentenmerk ooit’

Angry Birds-ontwikkelaar Rovio is het snelst groeiende consumentenmerk ooit . Dit beweert Rovio's Wibe Wagemans in een interview met Mobile Future Forward. Wagemans, die bij Rovio de functie senior vice president of brand advertising bekleedt, stelt dat andere merken zoals Facebook en Zynga weliswaar groter zijn, maar dat zij in hun eerste twee jaren niet zo snel groeiden. Rovio is met name bekend van Angry Birds, dat inmiddels op meerdere platformen is uitgebracht en ook in de vorm van merchandising-artikelen zoals pluchen vogels.

THQ: 'Cloud-gaming levert grote voordelen voor consoles'

Brian Farrell, CEO van THQ, ziet grootschalige voordelen in het vermijden van fysieke mediadragers als dvd's en Blu-ray-discs voor nieuwe consoles. Tijdens een presentatie op het Cloud Gaming USA Conference zei Farrell dat cloud-gaming de toekomst heeft. Farrell zegt dat het volledig overstappen op cloud-gaming, een gunstige invloed heeft op de branche in het algemeen. "Hardwarefabrikanten hoeven tijdens de productie geen disc drives in de consoles te plaatsen, waardoor het product voor een goedkopere prijs op de markt kan worden gebracht. Het verkoopt dan beter, wat zal leiden naar marktuitbreiding."

Nieuwe firmware Nintendo 3DS komt in november

De nieuwe firmware voor de Nintendo 3DS verschijnt in november. Dit maakte Nintendo's CEO Satoru Iwata bekend tijdens een persconferentie die eerder vandaag plaatsvond. De update voor de Nintendo 3DS geeft gebruikers de mogelijkheid om 3D-videos te maken met de ingebouwde camera. Daarnaast wordt de e-Shop uitgebreid en komen er extra functies voor de Mii Plaza-applicatie. Naast de firmware hintte Iwata naar nieuwe mini-games die gebruikmaken van de SpotPass-functie. Een precieze datum waarop de nieuwe firmware wordt vrijgegeven, is niet bekendgemaakt.

3DS-accessoire met tweede stick officieel onthuld

Nintendo heeft officieel bekendgemaakt dat er een accessoire komt dat een tweede analoge stick toevoegt aan de Nintendo 3DS. De uitgever heeft details over het product, de Slide Pad Expansion, op zijn officiële website gepubliceerd. De Slide Pad Expansion is vanaf 10 december te koop in Japan en komt daarmee gelijktijdig uit met Monster Hunter 3G, de eerste 3DS-game die een tweede analoge stick ondersteunt. De tweede analoge stick wordt toegevoegd door een omhulsel aan de 3DS vast te klikken. Naar verwachting is het accessoire niet verplicht om Monster Hunter 3G te spelen.

Laatste Black Ops-DLC eind september naar PC, PS3

De nieuwste map pack voor Call of Duty: Black Ops, Rezurrection, verschijnt 22 september voor PC en PlayStation 3. Dit heeft uitgever Activision vandaag bevestigd.\ Het pakket bestaat uit vijf levels voor de zombiemodus, waarvan er vier eerder in Call of Duty: World at War verschenen. De maps heten Nacht der Untoten, Verrückt, Shi No Numa en Der Riese. Het vijfde level is volledig nieuw en heet Moon. De downloadbare content komt met een soundtrack en een Moon-thema.