Sony stuurt brief naar uitgevers en ontwikkelaars

Sony heeft onlangs een brief gestuurd naar de ontwikkelaars en uitgevers waarmee het bedrijf samenwerkt, waarin de precieze toedracht van de problemen rondom het PlayStation Network worden uitgelicht. De brief komt ruim drie weken nadat PSN door Sony offline is gehaald. De brief komt grotendeels overeen met een e-mail die gebruikers van het PlayStation Network twee weken terug hebben ontvangen. Daarin wordt uitgelegd wat de oorzaak van het offline halen is, wat voor gevolgen het heeft en welke acties Sony gepland heeft staan om hen te compenseren.

Ubisoft: 'Wii-opvolger is een fantastisch platform'

Volgens Ubisofts CEO Yves Guillemot is de Wii-opvolger een fantastisch platform, mede omdat het volgens hem vrij krachtig is. Dit vertelde hij in een conference call met investeerders, meldt website CVG. Guillemot gelooft dat Project Café, wat momenteel de vermeende werknaam is van de spelcomputer, erg succesvol gaat worden, mede dankzij de kracht van de spelcomputer. "Wat we zien is dat veel werk dat we doen voor Xbox 360 en PlayStation 3, overgezet kan worden [naar Nintendo's nieuwe console]. Dus we hoeven spellen niet meer helemaal opnieuw te maken", legt hij uit. "We kunnen gebruikmaken van alle capaciteiten van het apparaat en tegelijkertijd alles gebruiken dat we voor andere consoles hebben gemaakt."

Microsoft: 'Catalogus Kinect eind 2011 verdrievoudigd'

Het aantal games dat Kinect-ondersteuning biedt, is tegen het einde van 2011 verdrievoudigd. Dat belooft Microsoft in een persbericht. Volgens een lijst op Wikipedia zijn er momenteel 26 games op de markt en zijn er nog 26 games in ontwikkeling. Microsofts belofte betekent dat er nog 26 games met Kinect-ondersteuning in ontwikkeling zijn, die nog niet zijn aangekondigd. Tegenover Joystiq zegt Microsofts productmanager David Dennis dat er veel games aangekondigd zullen worden op de aankomende E3-beurs, die gehouden wordt van 7 tot en met 9 juni in Los Angeles.

Nieuwe Brothers in Arms is in ontwikkeling

Een nieuw deel in de Brothers in Arms-serie is in ontwikkeling en wordt binnenkort aangekondigd. Dit zegt Randy Pitchford, CEO van ontwikkelaar Gearbox Software. Hoewel Pitchford dat niet bevestigd, zou de nieuwe Brothers in Arms aangekondigd kunnen worden op de E3-beurs, die plaatsvindt van 7 tot en met 9 juni. In juni 2010 dook de titel Brothers in Arms: Savage 7 op op de websites van verschillende webwinkels. Onder andere het Britse GAME beweerde dat deze shooter uit zou komen voor PC, PlayStation 3, Xbox 360, Wii en PlayStation Portable. Daar stond toen ook een voorlopige releasedatum bij van maart 2011. Ubisoft en Gearbox hebben echter nooit op dat gerucht gereageerd.

PES 2012 aangekondigd

De voetbalgame PES 2012 komt aankomende herfst uit voor PC, PlayStation 2, PlayStation 3, PlayStation Portable, Wii en Xbox 360. Uitgever Konami heeft de game zojuist aangekondigd. Ten opzichte van het vorige deel in de Pro Evolution Soccer-serie is de kunstmatige intelligentie verbeterd, waardoor teams beter samenwerken, meldt Konami. Zo zijn de loopacties van spelers die de bal niet hebben logischer. Een-tweetjes zouden daardoor beter moeten werken. Bovendien schieten teamgenoten te hulp wanneer de speler met de bal onder druk komt te staan in een één-op-één-situatie. Teams reageren op de acties die de speler met de bal maakt, en dwingen de tegenstander om fouten te maken.

'Modern Warfare 3 komt 8 november'

Call of Duty: Modern Warfare 3 komt op 8 november. Dit meldt de weblog Kotaku, dat het van zeer betrouwbare bronnen zegt te hebben vernomen. Modern Warfare 3 wordt ontwikkeld door Infinity Ward, Sledgehammer Games en Raven Software, en zou qua verhaal direct verder gaan waar het tweede deel ophield.  Kotaku meldt verder dat het verhaal spelers de hele wereld rondstuurt en bijna alle nog niet afgewikkelde verhaalontwikkelingen van de eerste twee delen in elkaar weeft. De weblog baseert deze informatie op screenshots en audiologs die het heeft ontvangen, en die het als legitiem beschouwt. Spelers nemen tijdens het verhaal meerdere rollen aan, zoals een Russian Federal Protective Services-agent, een SAS Operative en bekende personages uit voorgaande delen.