Anonymous is nog niet klaar met strijd tegen Sony

Hoewel de juridische strijd tussen Sony en PlayStation 3-hacker George 'Geohot' Hotz is geëindigd in een schikking, strijdt de online protestgroepering Anonymous door tegen Sony. Dit zegt de 'hacktivisten'-groep in een statement op zijn website. Anonymous neemt het Sony kwalijk dat het bedrijven als PayPal en Youtube heeft gedwongen om persoonlijke informatie over te dragen van gebruikers die iets met George Hotz te maken hebben gehad. "Deze daden zijn compleet respectloos en onvergeeflijk", schrijft Anonymous.

'Prijs Wii zakt in mei'

De Amerikaanse prijs van de Wii zakt op 15 mei mogelijk van 200 dollar naar 150 dollar. Dat beweert Engadget op basis van informatie van een 'betrouwbare bron'. Nintendo heeft niets bevestigd, maar Nintendo-directeur Reggie Fils-Aime liet recentelijk wel weten dat de prijs van de Wii kan gaan dalen. Als de prijs inderdaad zakt in de Verenigde Staten, dan is de kans groot dat hetzelfde gebeurt met de Europese prijs. Hier zou de adviesprijs naar verwachting verlaagd worden met 50 euro, naar 149,99 euro.

Ubisoft kondigt PowerUp Heroes aan

Ubisoft heeft PowerUp Heroes aangekondigd. De game, die gebruikmaakt van de Kinect-accessoire voor Xbox 360, wordt ontwikkeld door Longtail Studios en verschijnt in juni van dit jaar. In de game staan Avatars met superkrachten centraal. Spelers kunnen in PowerUp Heroes aan de slag met hun eigen Avatar door voor de televisie bewegingen uit te voeren. Hierdoor kunnen verschillende aanvallen worden uitgevoerd, aanvallen worden ontweken of objecten worden gelanceerd. Door speciale pakken te verzamelen verkrijgen Avatars speciale superkrachten.

L.A. Noire bevat vijf uur aan tussenfilmpjes

Er zitten vijf uur en twaalf minuten aan tussenfilmpjes in L.A. Noire. Dat blijkt uit informatie van de British Board of Film Classification (BBFC), een instantie die in Engeland verantwoordelijk is voor de leeftijdsclassificatie van games. Ook bevat de game 3 uur en 25 minuten aan "aanvullende gameplaybeelden", maar wat dit precies inhoudt legt de BBFC niet uit.  Verder bevat het spel volgens de instantie grof taalgebruik, heftig geweld, verwijzingen naar seks en naaktheid. Daarom krijgt L.A. Noire een 18+ classificatie.

Tiger Woods 12 breekt verkooprecord voor franchise

Tiger Woods PGA Tour 12: The Masters is meer dan 225.000 keer over de toonbank gegaan binnen de eerste week na release. De game heeft daarmee een nieuwe verkooprecord gevestigd binnen de franchise. Dat maakt uitgever Electronic Arts vandaag bekend. 225 duizend stuks is 17 procent meer dan de vorige recordhouder in de serie, Tiger Woods PGA Tour 08. De winst op digitale versies van de game in de eerste week is verdubbeld ten opzichte van vorig jaar, schat Electronic Arts. Dit komt mede door het succes van de iPhone- en iPad-versies van de game.

Regering ziet geen reden tot verbod gewelddadige games

De Nederlandse regering ziet geen reden om gewelddadige games te verbieden. Dat meldt staatssecretaris Veiligheid en Justitie Fred Teeven vandaag in Het Parool. Teeven eist wel van gamewinkeliers dat zij de gestelde leeftijdsclassificaties handhaven, om zo te voorkomen dat jonge spelers in aanraking komen met gewelddadige games. Teeven deed de uitspraak nadat er in de media veel ophef was ontstaan toen bekend werd dat Tristan van der Vlis Call of Duty: Modern Warfare 2 zou spelen. De schutter van het drama in Alphen aan den Rijn zou volgens de media mogelijk geïnspireerd zijn geraakt door de missie No Russian, waarin de speler de mogelijkheid krijgt onschuldige mensen neer te schieten op een vliegveld.