Capcom: 'PC wordt steeds belangrijker voor ons'

PC wordt als gameplatform steeds belangrijker voor uitgever Capcom. Dit schrijft Christian Svensson, senior vice president van Capcom, in een blog-post op Capcom Unity. Svensson reageert op de vraag van een Capcom-fan waarom het bedrijf de PC-gamers niet serieus neemt. "Zowel de Amerikaanse als de Europese teams vragen steeds vaker PC-versies aan voor nieuw titels. Er komen meer nieuwe titels met PC-versies dan ooit", zegt Svensson. "Bij meetings vraagt onze Japanse COO en het hoofd van de consumenten- en online softwarebusiness steeds vaker naar een PC-versie als die niet wordt voorgesteld bij de omschrijving van een nieuw project."

Vermeende logo's Call of Duty: Elite en MW3 duiken op

Op een forum zijn de vermeende logo's opgedoken van de aankomende shooter Call of Duty: Modern Warfare 3 en Call of Duty: Elite. De persoon die ze heeft geplaatst beweert te werken in de grafische afdelingen van verschillende handelsbeurzen. Elite is mogelijk de naam voor het nieuwe online platform voor Call of Duty waar Activisions Beachhead-studio momenteel aan werkt. Modern Warfare 3 bevat naar verwachting alle online features van de vorige Call of Duty-delen en biedt deze en een aantal nieuwe features zonder extra kosten aan. Het platform van Beachhead, dat mogelijk Elite heet, voegt hoogstwaarschijnlijk een aantal nieuwe features waarvoor ofwel een abonnement aangeschaft moet worden, of waarvoor los betaald moet worden. De nieuwe Call of Duty-game, wordt binnen enkele weken onthuld.

Sniper: Ghost Warrior 2 komt in 2012

Sniper: Ghost Warrior 2 is in ontwikkeling en komt uit in 2012. Dat meldt gamewebsite IGN op basis van informatie van Poolse ontwikkelaar City Interactive. De game is in ontwikkeling voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360 en draait op CryEngine 3. Deze game-engine werd eerder ook gebruikt voor het maken van Crysis 2. De shooter, waarin spelers de rol van een sluipschutter in de oorlog aannemen, wordt voor het eerst getoond op de E3 van dit jaar, die plaatsvindt van 7 tot en met 9 juni.

eShop en browser voor 3DS vanaf 7 juni beschikbaar

Op 7 juni kunnen gebruiker een systeemupdate voor Nintendo 3DS downloaden die een webbrowser en de eShop toevoegt aan het apparaat. Dat heeft Nintendo bekendgemaakt middels een persbericht. In de Nintendo eShop kunnen gebruikers downloadbare extra's verkrijgen, klassieke Game Boy- en Game Boy Color-games kopen en 3D Klassiekers aanschaffen. Dit zijn klassieke Nintendo-games die opnieuw opgebouwd zijn om gebruik te maken van de 3D-functies van de Nintendo 3DS.