Google+ krijgt eerste games

Google heeft de eerst games voor de sociale netwerkservice Google+ onthuld. Dit deed het bedrijf via zijn officiële blog. De gamessectie is momenteel nog in bèta en daarom slechts beschikbaar voor een beperkt aantal gebruikers. De aanvankelijke line-up bestaat uit onder meer Angry Birds, Bejeweled Blitz en Dragon Age Legends. In totaal zijn er zestien titels beschikbaar. Google heeft aangegeven dat het de games in een aparte sectie van Google+ wil houden. Gebruikers van de service kunnen zelf aangeven of ze updates van vrienden over games willen zien. Ontwikkelaars die voor Google+ een game willen maken, moeten op dit moment een commissie van vijf procent afdragen voor iedere microtransactie die binnen hun titel plaatsvindt. Het gaat hierbij echter om een tijdelijk tarief, dat mogelijk in de toekomst verhoogd wordt.

Volgende maand nieuwe campagne voor Total War: Shogun 2

SEGA brengt volgende maand de eerste downloadbare content voor Total War: Shogun 2 uit. De Rise of the Samurai-uitbreiding voegt een nieuwe campagne toe, zo meldt de uitgever. De campagne is zowel in de singleplayer als in multiplayermodi te spelen en bevat zes nieuwe clans. Ook kunnen spelers kiezen uit vier nieuwe helden, waaronder de Tetsubo Warrior Monk en de Onna Bushi. Het verhaal van Rise of the Samurai speelt zich 400 jaar voor dat van de hoofdgame af en is gebaseerd op de Genpei-oorlog. Daarin vochten zes clans het uit voor de heerschappij. Hoeveel de downloadbare content kost en wanneer in september deze precies beschikbaar komt, is nog niet bekend.

Origin verplicht voor PC-retailversie Battlefield 3

Spelers die de PC-versie van Battlefield 3 in de winkels kopen, zullen een account voor uitgever Electronic Arts' digitale platform Origin aan moeten maken. Dit meldt Daniel Martos van ontwikkelaar Dice via Twitter. Het is nog niet bekend of deze procedure, die verplicht via Origin verloopt, ook noodzakelijk is voor spelers die de PC-versie via andere digitale downloadplatformen aanschaffen, zoals Gamersgate of Direct2Drive. Of Battlefield 3 ook naar Steam komt, is nog altijd niet zeker. EA en platformhouder Valve zijn in onderhandeling over de manier waarop updates via Steam verlopen. EA wil dit zelf in de hand houden, terwijl Valve dicteert dat het via Steam gebeurt.

Counter-Strike: Global Offensive aangekondigd, ook naar consoles

Counter-Strike: Global Offensive is officieel aangekondigd en komt begin 2012 naar Mac, PC, PlayStation 3 en Xbox 360, zo meldt website Rock, Paper, Shotgun. De game wordt ontwikkeld door Valve in samenwerking met Hidden Path Entertainment. De nieuwe Counter-Strike (CS) krijgt nieuwe maps, personages en wapens en geupdate oude CS-content, zoals de Dust-map. Ook biedt de game nieuwe modi, matchmaking en leaderboards. Dit valt te lezen op de Steam-pagina van Global Offensive. Doug Lombardi van Valve laat het volgende optekenen: "Het was een verrassing in de game-industrie toen de Counter-Strike-mod een van de meest gespeelde games werd vlak na zijn release in augustus 1999. In de afgelopen 12 jaar is het een van de meestgespeelde games gebleven, gebruikt in competitieve gametoernooien en is het spel meer dan 25 miljoen keer verkocht. CS: GO bouwt verder op de prijswinnende gameplay van CS."

Aanmelden voor gratis 3DS-games nog mogelijk

Het is nog mogelijk voor 3DS-bezitters die de handheld voor 12 augustus hebben aangeschaft om in aanmerking te komen voor de 20 gratis games. Nintendo legt de procedure hiervoor uit op zijn website. Eigenlijk zouden spelers de 20 games, bestaande uit 10 NES- en 10 GameBoy Advance-titels, alleen krijgen als zij voor 12 augustus de eShop op hun Nintendo 3DS hadden bezocht. Nintendo laat echter weten dat zij ook in aanmerking komen als ze een Friend Code hebben en de 3DS voor 12 augustus met het internet verbonden hebben. De tweede optie is om een aankoopbewijs voor het apparaat te hebben van voor deze datum. Hoe dit precies werkt, zal in een later stadium op de ambassadeurswebsite bekend worden gemaakt. De eerste NES-titels zullen per 1 september beschikbaar zijn. De gratis games maken deel uit van het ambassadeursprogramma dat Nintendo in het leven heeft geroepen om vroege kopers van de 3DS tegemoet te komen. De handheld is namelijk al na vier maanden drastisch in prijs verlaagd en kost nu zo'n 170 euro.